AMD Kaveri lansat pentru platforme mobile !

Publicat pe 4 iun. 2014 - 10:01 de Mîrzac Iulian

AMD Kaveri Mobile


AMD lansează nucleele „Kaveri” pentru laptopuri la câteva luni de la lansarea pentru desktop-uri. Evident că acestea sunt poziționate ca alternative directe la procesoarele Intel Haswell și este pentru prima oară când se aduce un competitor direct și pentru procesoarele de top Core i7. Punctul forte al procesoarelor AMD Kaveri (ca și până acum) este procesorul grafic integrat care este mai puternic decat cele integrate de Intel in procesoarele Core.

Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, și Toshiba sunt primii producători de laptopuri care vor integra noile procesoare cu noua arhitectura Graphics Core Next.

Noua serie de procesoare AMD va include 3 categorii așa cum Intel are: Seria A procesoarele mainstream, Seria FX procesoarele cu putere de calcul mai mare și Seria Pro care va include procesoare pentru segmentul de business. Se pot segmenta și altfel procesoarele după consum: de 17W, de 19W și de 35W.

amd-kaveri-mobile

Pentru comparație s-a prezentat A10-7300 care oferă performanțe comparabile cu Intel Core i5-4200U Haswell, sau AMD FX-7500 cu Intel Core i7-4500U în timp ce un A8-7100 se compară cu Core i3-4010U.

Eu am avut o experiență personală bună cu un procesor AMD E-450 în trecut și cu o configurație desktop AMD cu A8 cu 2 generații în urmă și aud impresii bune și rele deopotrivă, cred că depinde pe ce vrei să pui accent: grafică ieftina dar care totuși poate rula ultimele jocuri pe AMD, sau Intel dacă dorești săți faci propriul sistem cu placă video separată cu performanțe mari dar și un procesor foarte rapid.

Veți vedea mai jos câteva grafice care spun că sunt cu 50-58% mai rapide decât procesoarele echivalente de la Intel. Pentru Kaveri programatorii vor putea utiliza prin Heterogenous System Architecture (HSA) și puterea de calcul oferită de procesor cât și de GPU în funcțiile de cerințele aplicației.

Compania promite 9.2 ore de internet browsing pe viitoarele laptopuri cu Kaveri cu cele mai eficiente dintre chipuri.

performante kaveri

kaveri-benchmarkuri

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Macavei Raul 09/06/2014 at 07:24 - Reply

    AMD la PUTERE! :D

Postează un comentariu: