Apple WWDC 2014 – Ce s-a prezentat la eveniment ?

Publicat pe 3 iun. 2014 - 13:37 de Mîrzac Iulian

OS X Yosemite

Apple a susținut astăzi WWDC 2014 evenimentul anual pentru programatorii din toată lumea care a ajuns la a 25-a reprezentație. Dezvoltatorii de jocuri, aplicații API-uri, etc. care sunt la eveniment vor învăța despre noile posibilități pe care Apple le deschide pentru crearea celor mai bune aplicații pentru dispozitivele mobile și pentru desktop-uri.

OS X Yosemite

Este sistemul de operare ajuns deja la versiunea 10.10. Va integra un design flat așa cum iOS 7 a fost transformat anul trecut, Dark Mode va transforma interfața grafică obișnuită într-una neagră utilă pentru utilizare noaptea. Spotlight va permite căutarea în surse și mai variate: în iTunes Store, locați Apple Maps.

OS X Yosemite are modificări serioase în Safari și clientul de email. Utilizatorii vor putea trimite fișiere de până la 5GB prin Mail Drop. Safari va suferi modificări de design pentru bara de notare a adresei web, bookmark-uri și pentru bara de site-uri înscrise.

AirDrop va funcționa de acum încolo și între OS X și iOS folosind și tehnologia sa de proximitate denumită: Continuity. Partea interesantă este că poate trimite și datele de contact ale unei persoane sau vei putea primi apelul direct pe laptop (în loc de smartphone).

O opțiune interesantă valabilă pe Mac OS X va fi Family Sharing. Aceasta va permite pentru maximum 6 membri ai familiei să acceseze aplicațiile achiziționate din App Store

iCloud Drive

iCloud Drive este un sistem de stocare online pe care vei putea utiliza și funcția Finder pentru a căuta fișiere. Fișierele se vor sincroniza automat pe Mac-uri sau iOS-uri.

iOS 8

iOS 8

Unul din principalele zvonuri confirmate despre Apple: un nou sistem de operare. Va aduce îmbunătățiri pentru partea de funcționabilitate. Aplicația Mail va introduce funcția de marcare ca spam sau mutare email direct printr-un meniu care apare când faci swipe din stânga.

Vei putea răspunde sau vei putea modifica anumite evenimente programate direct din bara de notificări. Au spus că notificările vor fi interactive.

Mesajele pe iOS 8

Opțiunile pentru acțiuni în sistemul de comunicare prin mesaje sunt variate. Vei putea trimite locația ta, un sunet, o imagine sau un videoclip.

QuickType

Au introdus și o nouă funcție de scriere predictivă care învață modul în care scrii la tastatura de pe iOS, aducând și acel popup care apărea pe iOS6 atunci când apăsai pe una dintre taste, doar ca să îți confirme tasta apăsată.

HealthKit

HealthKit

HealthKit va fi locul în care se vor strânge toate informațiile pe care utilizatorul le va genera în aplicațiile auxiliare de fitness instalate din AppStore. Informațiile agregate se vor putea accesa din HealthKit și o funcție interesantă este că pentru americani veți putea avea abonament la o clinică care să anunțe doctorii atunci când condiția voastră este îngrijirătoare.

HomeKit

Alt zvon confirmat este SDK-ul cu care dezvoltatorii vor putea crea aplicații care controlează casa și cam tot ce poate fi conectat la Internet din casă. Veți putea da comenzi vocale.

Strict pentru dezvoltatori

TestFlight este compania achiziționată în luna Februarie de către Apple și va oferi din toamnă un serviciu de beta testing pentru aplicațiile pentru platforme mobile.

CloudKit

CloudKit

Este un framework nou pentru dezvoltatori pe care programatorii îl vor putea folosi pentru construirea de aplicații bazate pe servicii de cloud.Swift

Metal

Dezvoltatorii de jocuri 3D de iOS au și ei motive de bucurie pentru că au la dispoziție un nou API cu care vor putea crea jocuri cu grafică mai bună. Metal va randa de 10x mai rapid spune Apple. Alte API-uri care au fost lansate de Apple sunt legate de Camera și ToutchID. Se vor putea crea aplicații care să folosească tehnologia din spatele TouchID pentru securizare (plăți electronice, în loc de parolă, etc.).

Swift

Va fi limbajul proprietar Apple de programare și va fi înlocuitor pentru Objective C. Apple spune că este mult mai rapid ca Objective C cu toate că amandouă liniile de cod se pot folosi împreună. Funcționează și împreună cu Cocoa ori Cocoa Touch.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: