Amazon pierde mult după „experiența” Fire Phone

Publicat pe 24 oct. 2014 - 8:55 de Mîrzac Iulian

Jeff Bezos

Unele companii au reușit anul acesta să-și mai revină, cum este Microsoft care vând tablete cu tastatură pe bandă rulantă și telefoane Lumia, dar Amazon se pare că nici după actul disperat de a oferi telefonul Fire Phone gratuit la contractul pe doi ani nu a ajutat la vânzarea rapida a noilor telefoanelor.

Amazon a raportat pierderi de 437 milioane de dolari, pierderi datorate în mare parte acestui nou produs care nu s-a vândut după așteptări. Nu au fost dezvăluite rapoarte detaliate bineînțeles, acum există se pare un stoc în valoare de 83 milioane $ pentru Fire Phone care se vinde din ce în ce mai greu pe lună ce trece.

După părerea mea o mare greșeală este că Amazon este un sistem mai închis ca cel al lui Apple, multe funcții sunt utile doar în anumite țări, în special în America, sau concentrat prea mult în America și eventual în unele țări europene, când vânzări se puteau face în multe alte țări din lume. Am impresia că nu s-a vândut decât prin site-ul lor Fire Phone, în timp ce alți producători vând prin mii de site-uri de comerț online / offline.

Mă întreb ce poți să mai faci în situația asta, deja au scăzut prețul foarte mult, poate clienții au fost deranjați de funcțiile centrate pentru comerț online Amazon în loc să aducă și mai multe lucruri noi față de competiție, sau pur și simplu lumea are deja un smartphone :).

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: