Allview X1 Xtreme – un salt mare pentru companie

Publicat pe 24 feb. 2014 - 22:49 de Mîrzac Iulian

Allview X1Xtreme

Allview continuă să pluseze pe dezvoltare și să lanseze un nou smartphone care cel puțin pe mine m-a lăsat prin prezentare cu gura cască. Intrați aici pe pagina celor de la Visual Fan Brașov să vedeți ce vor mai aduce pe piață. Dacă pană de curând Allview se baza doar pe telefoane de sub 1.100 de lei acum se pare ca Allview are planuri mari pentru anii ce urmează începând cu doua telefoane performante cu prețuri evident mai ridicate decât cu ce ne-a obișnuit până acum și totuși acest model nu are o oarecare configurație. Compania a simțit că este un moment în care poate investi mai mult, și a atacat zona de telefoane mainstream cu modelul X1 Soul și acum cu X1 Xtreme.

Smarphone-ul aduce în premieră pentru companie un procesor quad-core Snapdragon 800 tactat la 2.15 GHz, 3GB RAM, 32GB memorie internă pentru stocare, suport NFC, o cameră foto principală de 16 MP și una pentru video-conferințe de 8MP. Mai integrează și tehnologia DTS pentru un sunet mai bun, conectivitate GPS GLONASS, suport HD Voice si va rula Android 4.2 Jelly Bean, dar bănuiesc că vor oferi un update la un 4.3 măcar dacă nu la 4.4 KitKat pe viitor ținând cont de liga în care joacă acum.

„Rețeta” telefonului mai include un ecran de 5.5″ JDI IPS cu rezoluție FullHD protejat și de tehnologia Gorilla Glass 3, carcasa unibody (carcasă construită doar dintr-o bucată și acumulator incorporat). Mi s-a părut interesant că are marginile laterale ale ecranului foarte mici (2.4mm), 77.5% din suprafața frontală fiind ocupată de ecran, dar în același timp sper ca băieții de la Brașov să fi rezolvat prin software problema atingerii accidentale a ecranului cu podul palmei.

„Proiectul X1 Xtreme urmează o viziune din luna decembrie a anului 2012 pe care am dezvăluit-o și în calendarul anual al companiei, iar astăzi a devenit realitate. Am dus tehnologia la extrem şi am creat un device de top care le oferă utilizatorilor tot ce şi-ar putea dori de la un smartphone: design inovator, procesare ultra-rapidă şi o experienţă foto impresionantă. Dotat cu unul dintre cele mai puternice procesoare existente în momentul actual pe piaţă, Qualcomm Snapdragon 800, device-ul se află în prezent pe primul loc în AnTuTu Benchmark, unde a obţinut un scor de peste 34.700 de puncte”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Va integra funcții multiple de interacțiune cu utilizatorul și gesturi: dubla atingere a ecranului pentru a ieși din standby, meniul rapid pentru setări rapide, gest pe ecranul închis – la desenarea literei C pe ecranul închis pornește o aplicație predefinită, precum și smart gesture, SMS calling, fake call şi floating video. „Aplicaţia Charm Cam preinstalată oferă funcţii ingenioase precum efecte de frumuseţe, aplicare machiaj profesional sau mod prezentare.”

Smartphone-ul va apărea într-o lună și puțin în magazinele din tară la prețul de 1.999 lei (bunicel la prima vedere). A fost prezentat la MWC 2014 !

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Silviu 04/03/2015 at 09:46 - Reply

    Nu pot sa cred! X1 Xtreme la 999 lei? Sa fie o greseala pe site-ul lor?

Postează un comentariu: