3 extensii Chrome care curăță articolele pentru a fi ușor de citit!

Publicat pe 1 feb. 2019 - 9:05 de Mîrzac Iulian
Citind Articol

Suntem în 2019 și Internetul este un „dezastru” dacă ne gândim cum arată site-urile românești în special. Reclame, peste reclame, peste reclame, oh și am uitat: pop-up-uri! Cum ar fi să poți citi articole pe Internet fără să fii asaltat de reclame?

Dacă ești utilizator de produse Apple sunt aproape convins că știi în Safari acel butonaș din stânga locului unde scrii adresa web sub formă de icon text. Butonul apare atunci când ești pe un articol și vrei să-l citești.

Dacă ești însă utilizator de Windows și folosești Chrome, sau folosești Chrome pe Mac, atunci ai nevoie de o astfel de extensie.

Am găsit 3 extensii care mimează exact aceeași funcționalitate ca și cea din Safari. Nu sunt perfecte, dar măcar îți permite să citești articolul mult dorit :). Le-am pus în ordinea în care îmi plac.

Mercury Reader

Mi s-a părut că această extensie își face treaba cel mai bine de a curăța articolele și a le afișa într-un design ușor de citit cu formatare bună.

Poți personaliza dimensiunea textului, fundalul alb / negru și poți alege dintre două fonturi.

Clearly

Aceasta o utilizam până să descopăr Mercury Reader care mi se pare mai simplu și cu fonturi mai faine. Clearly poate să îți și citească articolele dacă ești leneș, deși numai cele din engleză.

Just Read

Este o a treia extensie care te ajută să descâlcești paginile web ale Internetului. Ce este diferit la această extensie este că îți permite să editezi codul CSS sub care să afișeze textul preluat din acel articol.

Dacă îți place cum arată după instalare nu ai nevoie de cunoștințe CSS, dar dacă ești web designer cred că îți va plăcea extensia mai mult față de primele 2 care nu permit acest lucru.

Ai o extensie mai bună? Lasă în comentariu un link.

Disclaimer: sper că nu minează cryptomonede sau spionează niciuna dintre extensiile respective, pentru că nu toate extensiile Chrome au un istoric foarte bun.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: