​Google Now Launcher dispare, dar are un înlocuitor

Publicat pe 7 feb. 2017 - 8:27 de Mîrzac Iulian


O mutare surprinzătoare vine din partea Google de a renunța la Google Now Launcher, aplicația care îți transforma interfața grafică într-una „curată” Android.

Producătorii de telefoane mobile care sunt certificați Google au acces la Google Mobile Services, un pachet de aplicații de bază printre care Gmail, YouTube, Drive și opțional Google Launcher.

O scrisoare a ajuns și la dezvoltatori prin care sunt anunțați că până la finalul Q1 va fi scoasă din Google Play apoi update-urile pentru cei care încă o vor avea instalată vor continua să vină deoarece încă sunt terminale care o folosesc, cum ar fi telefoanele Nexus.

Ultimele telefoane de la Google vin cu Pixel Launcher care includ Google Assistant și compania își va concentra de acum eforturile pentru dezvoltarea acestui soft. Să sperăm că Pixel Launcher va fi disponibil mai multor telefoane mobile odată ce Google Now dispare din magazinul de aplicații. Deocamdată nu există informații oficiale că așa se va întâmpla și cu siguranță nu va fi disponibil pe orice device Android.

Sunt informații totuși că de acum încolo vor fi telefoane cu Pixel Launcher instalat. LG G6 ar fi primul telefon care va integra toate noile funcții ale Google Assistant.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: