Tableta Amazon Kindle Fire confirmata oficial

Publicat pe 28 sept. 2011 - 22:00 de Mîrzac Iulian

La evenimentul de astazi organizat de Amazon la New York a fost facuta publica tableta Kindle Fire care pana acum erau semne de intrebare daca exista cu adevarat. Pretul cu care va fi comercializat este foarte competitiv la 200$ insa din cate am aflat nici specificatiile nu sunt cine stie ce. Unii spun ca este un adevarat competitor pentru iPad altii spun ca nu se va apropia de vanzarile iPad-ului. Eu spun ca are sanse sa faca jumatate din vazarile iPad dar nu se stie niciodata in ce directie se vor orienta clientii.

Kindle Fire foloseste Android, are un ecran de 7 inci, nu are camera foto, nu are microfon, se poate conecta doar la retele WiFi si nu are un modul intern 3G, procesor dual-core (nu stim inca de care). Deasemenea memoria interna este de 8GB si nu aveti optiune de extindere (precum un slot pentru carduri de memorie), oricum continutul (video, photo, muzica, carti) de pe Amazon poate fi stocat in cloud la ei, fara limita, si poate fi citit direct de pe internet sau poate fi transferat in memoria tabletei. Ca idee, Nook Color costa 249$  iar iPad 499$.

Important in discutia „Amazon Kindle Fire este iPad Killer ?” este ca Amazon ofera servicii foarte bune ca si Apple, iar tableta AmazonKindle Fire le va avea pe toate. Prima luna fiecare utilizator care cumpara tableta va avea acces gratuit la Amazon Prime, ceea ce inseamna ca milioane de utilizatori vor avea acces la serviciul Prime Instant Videos care reprezinta o amenintare pentru popularul serviciu de movie on demand: Netflix. Dupa aceasta luna trebuie sa va abonati la acest serviciu care costa 79$ pe an (pret interesant daca ne uitam la cele 11.000 de filme la care ai acces).

Ce parere aveti de tableta ?

Amazon Kindle Fire

Tableta Amazon Kindle Fire

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: