Secretul Intel pentru ultrabook-uri mai ieftine

Publicat pe 14 apr. 2012 - 1:33 de Tita Mihai

Majoritatea producatorilor importanti au lansat pe piata ultrabook-uri in ultimele luni si mult mai mai multi o sa mai lanseze acest tip de device foarte usor si subtire pe viitor. Desi sunt mai subtiri, mai usoare si mult mai puternice decat un netbook obisnuit, ultrabook-urile au si ele „calcaiul lui Ahile” – pretul. Cele mai ieftine au preturi de pornire intre 2400 si 3000 de lei.  Compania Intel vrea ca pretul ultrabook-urilor sa scada cat mai curand la pragul de 2100 de lei pentru modelul de baza. Ei spera sa atinga acest obiectiv prin folosirea plasticului. 

Cele mai multe ultrabook-uri de pe piata au carcase robuste din aluminiu. Companiile trebuie sa foloseasca materiale rezistente daca vor ca ultrabook-urile lor sa nu depaseasca 1.7 cm, daca nu aceastea pur si simplu ar ceda. Conform companiei Intel, carcasele metalice sunt de sapte pana la zece ori mai rigide decat plasticul, dar totodata si mult mai scumpe.

Intel lucreaza la noi modalitati de a modifica structura plasticului pentru a permite producatorilor de PC-uri sa creeze laptop-uri cu carcase subtiri din plastic, care sa fie la fel de rezistente ca cele din metal.  Dar carcasele din metal nu doar ca sunt mai rigide decat cele din plastic, ci si arata si mai bine. Intel vinde ultrabook-urile ca pe un produs premium, desigur ca nu vreti ca acesta sa arate ca un model cumparat la mana a doua, nu-i asa ?

Ei bine Intel are o solutie si pentru acesta problema. Carcase de plastic „suflate” cu aluminiu, pentru a da aspectul de produs premium. Ce parere aveti, ati da banii pe un astfel de ultrabook usor, subtire, puternic si ieftin dar din plastic?

 

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: