Samsung lanseaza un mirrorless cu Android Jelly Bean

Publicat pe 26 iun. 2013 - 17:30 de Mîrzac Iulian

 

Samsung Galaxy NX 6

Samsung a anuntat oficial Galaxy NX o camera foto mirrorless cu senzor APS-C care deja am vazut ca a ajuns in tara la unul dintre „mobilleri” in tara. Deja nu-mi place ca are ecran touch (consuma energie fara rost), dar daca ma gandesc pe de alta parte nu ar fi avut rost nici sa faci un aparat foto Android cu butoane fizice, pentru ca nu ar fi fost eficient. Oricum nu stiu cate persoane il prefera in schimbul butoanelor fizice tinand cont ca la preturile mari la care se vand mirrorless-urile nou lansate nu le va cumpara oricine.

Sistemul de operare Android aparent a fost conceput prima oara pentru a fi utilizat pe aparate foto insa intre timp vedeti si voi ce intorsura a luat ajungand pe smartphone-uri si nano PC-uri. Aparatul va avea Android 4.2 Jelly Bean, va scoate imagini de 20 megapixeli, va avea suport 4G LTE, un ecran neobisnuit de mare: 4.8″ (asta pentru ca lipsesc butoanele fizice), procesorul este un quad-core la 1.6 GHz esential pentru sistemul de operare. Memoria interna este de 16GB dar poate fi upgradata cu un microSD de maximum 64GB, memoria RAM – 2GB, iar acumulatorul are o capacitate de 4.360 mAh.

Va avea toate aplicatiile de baza Android de la Google integrate in meniu dar si noi aplicatii create special pentru camera cu care veti putea crea imagini animate, HDR, etc.

Pretul si disponibilitatea in Romania nu se stie inca.

Voi ce parere aveti ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: