Review Anker SoundBuds Slim+ – Căști wireless Bluetooth bune la preț decent

Publicat pe 6 nov. 2018 - 10:02 de Mîrzac Iulian
NOTĂ
 • Design
 • Calitate Audio
 • Apelare
 • Autonomie

Am o pereche de căști wireless Bluetooth despre care am tot amânat să îți povestesc. Avantajul acum este că după mai multe luni de utilizare îți pot spune și dacă în timp și-a păstrat calitatea.

Anker SoundBuds Slim+ sunt niște căști wireless cu Bluetooth 4.1 peste care am dat sub altă denumire inițial pe un blog de tehnologie străin care le lăuda mai ceva ca pe niște căști de 1.000 lei+.

Le-am căutat și am dat (cred eu) peste producătorul lor original, deși în China și pe Aliexpress niciodată nu știi care și cum a adus produsul pe piață, care doar și-a trecut numele pe el. În orice caz nu contează atât de mult asta. Contează să fie bune și să nu creeze probleme în timp.

Am căutat în primul rând o pereche de căști wireless care să fie legate între ele cu un fir pentru că sigur aș pierde una dacă alerg sau cine mai știe cum, pentru că este un obiect mic.

Anker are ceva renume pentru căști și alte dispozitive audio la un raport calitate / preț bun. Haide să îți povestesc în detaliu ce am mai aflat.

Unboxing

Cutia este ca un cub care aproape îl poți ține în palmă, iar pachetul cuprinde tot ce ai nevoie pentru a purta căștile confortabil și în siguranță. Mai exact ai o serie de mărimi pentru suportul din silicon pentru ureche, suport din silicon pentru sportivi, dar și un toc dur pentru transportul căștilor fără să le strici / murdărești.

Include și o mică clamă pentru haină care te ajută la confort în timpul purtării. Nu va sări firul pe gât în timp ce alergi, sau nu îți vor fi trase căștile din urechi prin mișcarea capului stânga – dreapta (pentru că firul aderă pe piele). Include și un accesoriu cu care prinzi cablurile între ele.

Design

SoundBuds Slim+ arată ca și alte căști care le poți cumpăra de la un brand premium (poate chiar mai bine ca multe dintre ele la acest preț). Căștile în sine sunt ca niște butoiașe metalice negre (cel mai probabil din aluminiu – dar care pare să fie același material ca pe un iPhone). Dacă în 9 luni de când le-am luat nu s-au zgâriat înseamnă ceva (și nu le-am protejat).

Se poartă cu firul după gât, iar pe firul de pe casca dreaptă se află și o ”telecomandă” sau controlul pentru volum, pornire / oprire, microfonul și portul micro USB pentru încărcarea căștilor.

Butoanele sunt un fel de plastic cauciucat și posibil să fie elementele de design de cea mai slabă calitate însă merg. Portul micro USB este protejat tot de un capac cauciucat prins de suport.

De ce le-am ales pe acestea? Pentru că sunt căști care par cu fir, dar sunt wireless. Nici măcar nu îți poți da seama unde se află acumulatorul / acumulatorii. Posibil chiar în căști cum se poartă acum, mai ales că sunt destul de mărișoare.

Firul care le leagă este și el dintr-un material care nu se încâlcește și mai mult decât atât se simte de calitate. Am mai și tras de el întâmplător și a rezistat până acum.

Sunt foarte confortabile la purtat, ba chiar le folosesc zilnic la birou și stau cu ele în urechi cu orele (deși este bine ca la o oră să faci pauză pentru a nu desensibiliza timpanul). Nu știu însă cât de mult îți place cum se văd de la exterior, zici că sunt niște dopuri mari în urechi. Eu m-am împăcat cu dimensiunea.

Utilizare

Conectarea la dispozitiv se face simplu însă fără vreo verificare de siguranță cum am mai întâlnit la alte produse. Adică nu vei introduce un cod standard din manual. Doar scanezi dispozitivele bluetooth, alegi SoundBuds Slim+ și se conectează la el (dacă nu este deja conectat la alt dispozitiv). În mod normal acesta prezintă un risc de siguranță, nu știu exact cum ar putea asculta cineva microfonul căștilor, dar ar trebui ținut cont și de acest lucru.

Conectarea și deconectarea de la o sursă audio (laptop, telefon mobil, etc) se face printr-un semnal audio specific în căști. La fel și pentru cazul în care ai atins volumul maxim. Există și un LED care se colorează roșu dacă nu mai are baterie (iarăși apare un semnal audio în căști dacă se atinge un nivel scăzut de baterie). Dacă căștile sunt deconectate LED-ul va clipi albastru.

Pornirea sau oprirea căștilor se face prin apăsare lungă pe butonul Play. Schimbarea melodiilor se face prin apăsare lungă a butoanelor de volum ”plus” sau ”minus” dacă vrei melodia următoare / anterioară.

Este ușor enervant lag-ul dintre telefon și căști. Dacă vrei să suni sau să dai o comandă vocală către telefon durează ceva timp. Cam 1-2 secunde până pornește Siri sau până acceptă convorbirea telefonică. Dar la dispozitivele Bluetooth este o problemă des întâlnită.

Magneții așezați în spatele căștilor îți permit ca la apropierea lor să se atragă și să poți purta căștile fără să ”zboare” de la gât dacă alergi sau cine știe ce faci.

Calitate Audio

La achiziție nicidecum nu mă gândeam că se vor auzi bine și chiar după achiziție aveam o mică reticență până mi-am dat seama că nu foloseam suportul de silicon pe mărimea corectă și nu izola sunetul prea bine.

Sunetul emis de căști este undeva la mijloc ca frecvențe. Nu este centrat pe înalte sau joase se aud echilibrat.  Am luat ca referință Sony MDR-XB50APR căștile mele pe fir care sunt undeva la 100 – 130 lei. Comparația cu ele nu este foarte bună deoarece acestea sunt centrate pe bass, dar sunt similare ca și calitate audio și sunt unele dintre cele mai vândute căști de pe eMAG.

Convorbirile telefonice sau comenzile vocale către telefon sunt cam dificile în ideea că dispare anularea zgomotului de fundal pe care telefonul o oferă, iar calitatea audio scade pentru că nu mai este HD ca și pe telefon (îți vei reaminti însă cum era să vorbești la telefon în anii 2000 :P ).

Autonomie

Autonomia iarăși a fost un lucru care m-a impresionat. De dimineață până la muncă (cam 1h) ascult Spotify, Podcast sau YouTube. În specificații scrie cam 7h în condiții perfecte. Adică nici temperaturi extreme, dar și calitatea materialelor rulate (bitrate) să nu fie extremă sau la volum maxim.

Eu obțin cam 6 ore în medie. Volumul pare că influențează cel mai mult. Pe Spotify ascult la calitate maximă, Podcastul la fel, YouTube așa cum se setează el automat la 480p sau 720p.

Nu-mi place

 • se mai aud rar ceva artefacte audio (rar) (posibil și de la dispozitiv sau interferențe)
 • apare un lag de 1-2 secunde între anumite comenzi către telefon

Îmi place

 • se aud bine (aproape ca și căști de calitate medie pe fir)
 • autonomie bună (6 – 7 h)
 • design plăcut de calitate și legare magnetică
 • pachet complet
 • raport calitate / preț bun
 • rezistență la apă IPX-5 (la ploaie sau transpirație)

Concluzia

Îți recomand Anker SoundBuds Slim+ dacă vrei o pereche de căști wireless cu Bluetooth care să nu coste o avere și care să nu sune ca un butoi. Vei avea multe dimensiuni de suport de urechi din silicon standard și pentru alergat.

Oferă protecție la stropire IPX-5 ceea ce le face perfecte pentru alergători.

Costă undeva până în 200 lei, dar în funcție de reduceri le puteți prinde și la 130 lei pe Aliexpress. Alte versiuni mai apar și prin magazinele românești însă nu par a fi pe stoc.

Singura lipsă care am simțit-o ar fi tehnologia noise cancelling, dar care nu se găsește pe căști wireless ieftine, deci dacă ai nevoie de așa ceva pentru convorbiri telefonice mai clare și fără bătăi de cap, trebuie să scoți ceva mai mulți bani din buzunar.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: