Project Avalon – desktop modular pentru gameri de la ASUS

Publicat pe 31 mai 2016 - 8:33 de Mîrzac Iulian

Project Avalon

ASUS a prezentat ieri la Computex un computer de gaming modular denumit de companie Project Avalon.

Computerul arată foarte bine și este gândit să poată fi upgradat oricând dorește utilizatorul cu cât mai puțin efort, de aici și ideea de a fi complet modular deci fără cabluri.
Întreg interiorul PC-unui este complet regândit. Nu vei putea utiliza o placă de bază existentă deja pe piață, PC-ul folosește o placă de bază la care vei putea înlocui chiar și componente care pe o placă de bază tradițională sunt fixe.

Compania ne dă drept exemplu sloturile PCIe le poți înlocui cu un alt tip de slot, ori invers dacă duci lipsă de sloturi PCIe mai poți adăuga altele. Sau ai nevoie de noi sloturi ? Nu este nicio problemă, introduci un alt modul și ai alte noi porturi care te ajută să te conectezi la alte dispozitive ori periferice.

Și sursa are alt design, are doar un slot cu care o poți conecta la PC atât. Puteți să uitați complet de cabluri dacă un astfel de concept va prinde la public, problema rămâne de costuri și de ușurința de a găsi componente pentru un astfel de sistem. Entuziaștii gaming vor decide.
Sistemul a fost conceput pe platforma X99 deci în acest moment nu vor fi disponibile decât variante pentru procesoare pe socket 2011-3. Aici intră procesoarele Intel Haswell-E și mai noul Broadwell-E.

ASUS nu a menționat dacă vor fi disponibile și alte chipseturi, dar ținând cont de stadiul în care se află acest proiect în acest moment noi chipset-uri nu vor fi disponibile până la o lansare mare pe piață și probabil când se va numi altfel decât Project Avalon.

Dezavantajele ar fi că vei fi limitat la genul de plăci de bază pe care ASUS le va produce, pentru unii nu este o problemă ținând cont că ASUS este unul din top selleri la nivel mondial și cred că și în România pentru plăci de bază. Al doilea lucru ar fi că în acest moment este suportată doar o placă video, odată ce va suporta multe plăci video va fi mult mai atractiv, dar orice lucru nou începe mai greu.

Proiecte modulare au mai fost încercate în trecut, îmi amintesc de Razer în 2014 însă nu a avut succes (avea un design care nu îmi plăcea). Sper să prindă la public, și să putem scăpa de cabluri, puteți și voi contribui doar interesându-vă de un astfel de produs.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: