Proiect WiMAX in Australia

Publicat pe 26 ian. 2008 - 1:55 de Mîrzac Iulian

WiMax Internode a dat startul serviciilor WiMax in Australia, instaland puncte de acces in Sudul Peninsulei Yorke, viteza atinsa fiind de pana la 6 Mbps si o raza de maximum 30 Km de la punctul de acces. „Pentru ca aceasta viteza si distanta sa poata fi atinsa Internode a instalat 10 puncte de acces care vor acoperi in procent de 100 % peninsula Yorke”, dupa cum declara directorul Simon Hackett.

Multi dintre cei din peninsula au resedinta departe de a putea realiza conexiuni ADSL, asa ca noul WiMax va fi cea mai buna, rapida si eficienta metoda pentru locuitorii peninsulei. Primul client s-a conectat pe 21 Ianuarie, Ted Buttfield, un fermier din peninsula declara: ” In comparatie cu serviciul dial-up pe care l-am avut pana in acest moment WiMax este minunat” (se vede ca e de la tara !).

„Folosim internetul pentru multe servici Internet banking, care era dat naibii pe conexiunea dial-up. Nevasta mea devenea foarte frustrata de timpul necesar websiteului datorata securitatii serviciului „, a adaugat. „Si lucruri simple precum downloadul de update-uri la antivirus, dura pana la o ora si jumatate. Noaptea trecuta uploadul nu a durat mai mult de un minut.”

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: