Profitul Apple din Q4 2014 este Imens!

Publicat pe 29 ian. 2015 - 8:57 de Mîrzac Iulian

Apple Q4 2014

Se pare că Apple a „îndoit” profitul competitorilor în jos. Apple a anunțat rezultatele pe al patrulea semestru, iar asta mă bucură pentru că au muncit atât de mult să facă produse de calitate. Profitul cel mai mare a fost înregistrat de pe vânzările de smartphone-uri, în special datorită iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Veniturile au însumat 74.6 miliarde de dolari, în timp ce profitul net pentru al patrulea trimestru din 2014 este de 18 miliarde de dolari, în comparație cu 57.6 miliarde de dolari pentru aceeași perioadă din anul 2013, 38% crestere.

Ca o perspectivă pentru cifrele de mai sus, analiștii estimează 66.4 miliarde de dolari venituri pentru tot anul 2014! Deci ar însemna că Apple are venituri mai mari pe o perioadă de trei luni decât Google într-un an :).

Apple a vândut 74.5 milioane de iPhone-uri în Q4 2014, în timp ce categoria de computere Mac a crescut și ea la 5.5 milioane de unități vândute, de la 4.8 milioane de unități cu un an în urmă. Dar cum să nu vinzi în special la profesioniști când computerul tău cel mai bun arată așa, și are specificațiile astea și mai aduci pe piață un All in One iMac cu ecran 5K!

Vânzările iPad au scăzut de la 21.4 milioane la 26 milioane, dar asta nu ar trebui să fie un lucru rău, în primul rând pentru că iPad-urile nu se schimbă ca și telefonul, îl îngrijești mai bine, bateria ține mult mai bine ca la un iPhone, iar spre exemplu iPad Mini 3 nu a adus mare lucru nou față de iPad Mini Retina pe care-l și am și care cred că-l voi mai ține încă un an cel puțin pentru că merge superb, dar să vedem ce update-uri de iOS vin :).

Să vedem acum și ce vor face anii care urmează pentru că vor trebui să țină pasul cu hologramele, ceasurile inteligente, și să nu uităm că produsele din China iau din ce în ce mai mult din vânzările de gadget-uri mai ales la smartphone-uri.

Sursa

Apple Sales 2014

Mai jos puteți vedea câteva tweet-uri interesante :D

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: