Primul serviciu de car sharing din România lansat la Cluj!

Publicat pe 13 nov. 2015 - 8:38 de Mîrzac Iulian

PONY

Sistemul car sharing ar putea fi una dintre cele mai utilizate metode de transport urban în viitor, sau orice sharing (bicicletă, mașină, motocicletă, etc.). Să poți găsi pe hartă mașinile înscrise în sistem apoi să te urci în ea și să o conduci până la orice destinație din oraș.

PONY este primul serviciu de car sharing lansat în România în Cluj și mă bucur că au luat această inițiativă.

Modul de funcționare al unui serviciu de car sharing este foarte simplu. Îți faci un cont pe site-ul lor  și în aplicația lor de smartphone, cauți mașina pe hartă, apoi mașina o poți deschide din telefon.

Toate taxele de rulaj și de combustibil sau de drum sunt incluse în suma care se va retrage de pe card în urma utilizării mașinii. Nu trebuie să alimentezi măcar, pentru că persoane angajate PONY vor alimenta când este nevoie autoturismul.

Cumva mi se pare firesc că s-a lansat prima dată în Cluj, este un oraș în care companiile de tehnologie sunt din ce în ce mai numeroase. Momentan se folosesc mașini Smart ForTwo și Volkswagen UP însă pe viitor au în plan să aducă și mașini electrice.

Ce-ți trebuie pentru crearea unui cont:

  • Cont bancar sau card de credit
  • Permis auto
  • Adresă e-mail
  • Număr de telefon mobil

La prima cursă va trebui să mergeți la unul dintre centrele companiei unde trebuie să se verifice valabilitatea permisului de conducere și a cărții de identitate.

Tariful este de 1 leu / minut pentru curse maximum 30 de minute însă tariful scade dacă este nevoie de mașină pentru un timp mai îndelungat. Pentru maximum 48 de ore se poate închiria, ori dacă este nevoie de mai mult timp puteți apela numărul lor de telefon pentru a-i anunța.

Avantajele serviciului de Car Sharing:

  • odată creat contul nu trebuie decât să găsești mașini în apropiere și să le conduci către destinație, nu trebuie să duci mașina înapoi (cum sunt serviciile de închiriere tradiționale)
  • nu este nevoie de hârțogăraie :)
  • este simplu și rapid
  • nu trebuie decât să conduci, nu trebuie să alimentezi, să plătești taxe
  • încarci telefonul pe drum

Asta mi s-a părut cel mai tare: „Nu ești obligat să realimentezi vehiculele din flota Pony. Totuși, în cazul în care rezervorul conține mai putin de 25% cumbustibil și doresti sa realimentezi, vei găsi un card de combustibil în compartimentul special din mașină.
Ca semn de mulțumire pentru acest serviciu, Pony te răsplătește cu 20 minute gratuite de călătorie pe care le poți folosi oricând în urmatoarele 30 de zile. (Minutele gratuite sunt acordate de fiecare dată când faci alimentări).”  Însă doar la stațiile OMV.

Descarcati aplicația pentru iOS sau Android. Momentan au ajuns la peste 2000 de membri cu cont văd pe site-ul lor, pare să prindă ușor.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: