Peste 160 de companii au planuri de recrutare în aceasta primăvară – Angajatori de Top

Publicat pe 2 mart. 2016 - 8:53 de Mîrzac Iulian

Angajatori de top

În această primăvară târgul de carieră Angajatori de TOP care se desfășoară la noi an de an va fi prezent în 3 ediții ca și până acum. Una la Timișoara, o a doua la București și una la nivel național pe site-ul: www.hipo.ro:

  • Angajatori de TOP Timișoara (18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri) reunește mii de joburi pe diferite nivele de experiență și programe pentru studenți și proaspăt absolvenți, conferințe, skillshop-uri și techlab-uri, alături de reprezentanții a zeci de companii cu care vizitatorii pot interacționa.
  • Angajatori de TOP București (25-26 martie, Sala Palatului) sărbătorește 20 de ediții, respectiv 10 ani în care a adus fata în față candidați determinați să își construiască o carieră de succes și companii multinaționale, conferințe și workshop-uri pentru dezvoltare personală și profesională și zeci de ore de consiliere în carieră oferite gratuit celor prezenți la eveniment.
  • Angajatori de TOP Virtual (4-17 aprilie pe hipo.ro) După cele doua ediții fizice, târgul de carieră se va muta în mediul online, iar timp de doua săptămâni companiile își vor prezenta ofertele de angajare. Evenimentul se va desfășura la nivel național oferind candidaților acces la mii de oportunități de carieră din confortul propriei locuințe, vor avea șansa să participe la webinarii și workshop-uri virtuale.

Cine sunt angajatorii care recrutează în Timișoara? 60 de companii și peste 2500 de joburi te așteaptă la Angajatori de TOP Timișoara

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă vor putea alege din peste 2 500 de joburi deschise în 60 de companii. Majoritatea angajatorilor au stabilă strategia de recrutare pentru următoarea perioadă, iar planurile de dezvoltare ale acestora sunt în zone variate de activitate și pe nivele de experiență diferite, de la poziții adresate profesioniștilor, până la joburi adresate juniorilor.

Ediția aceasta a evenimentului se remarca printr-o diversitate a oportunităților de carieră. Cele 60 de companii provin din peste 15 domenii de activitate, de la IT&C (32%), Inginerie (16%), Automotive (10%), Retail (8%), Audit și Consultanță (6%), Producție (6%), Servicii și BPO (6%), FMCG (5%), Banking (3%), Logistica și Transporturi (3%), Agenții de recrutare (2%), Asigurări (2%) și Construcții (2%).

Piața forței de muncă din Banat capătă contur din ce în ce mai accentuat în zona joburilor cu profil tehnic. Exista însă un dezechilibru intre numărul oportunităților de carieră și numărul candidaților care dețin specializarea tehnică necesară fie că vorbim despre domenii precum IT, Automotive sau Inginerie. În plus, am observat o disproporție și intre numărul în creștere a pozițiilor care presupun cunoașterea unei limbi străine, alături de cunoștințele financiare și numărul candidaților care dețin respectivele competente. În acest context este importantă implicarea companiilor în educarea și formarea candidaților, alături de nevoia de diferențiere și prezentare a oportunităților de carieră existente” a declarat Dumitrița Ghenciu, Project Manager Angajatori de TOP Timișoara.

Oportunitățile de carieră deschise de companii sunt adresate atât profesioniștilor, 22% dintre joburi sunt pentru candidații senior, 42% sunt poziții middle-level, în timp ce 35% sunt pentru candidații entry-level. Cei care au un nivel mediu de experiență, pot aplica la peste 1000 de oportunități de carieră, iar câteva exemple de astfel de joburi sunt: Java Developer, Inginer producție, Inginer calitate, Customer Service, Embedded C++ Developer, C# Developer, Sales Specialist, Marketing Manager, Inginer Proiectant Produs, Inginer inginerie industriala, Inginer Calitate, Controlor financiar, Project Manager, Web Developer, Survey Programer, Client Support, Big Data Engineer, Python Backend Developer, DevOps Engineer etc.

92% dintre companiile care participă la Angajatori de TOP pe 18-19 martie au poziții deschise în Timișoara. Dintre cele 60 de companii participante sunt și angajatori care au planuri de relocare pentru candidații pe care îi vor întâlni în cele 2 zile ale evenimentului. Astfel, câteva dintre orașele unde companiile fac recrutări sunt: Arad, Oradea, București, Cluj-Napoca, Deva, Brașov, Reșita, Iași, Lugoj, Sibiu, Ploiești, Târgu-Mureș.

Care este modalitatea de aplicare la joburile din cadrul Angajatori de TOP? Pentru pozițiile deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode.  Este o modalitate rapidă și eficientă atât în avantajul candidaților, dar și al companiilor. Pentru a obține un CV Barcode, vizitatorii evenimentului trebuie sa își facă un cont pe platforma www.hipo.ro. După completarea CV-ului au posibilitatea să descarce CV-ul în forma Barcode, pe care ulterior să îl printeze și să aplice la joburile deschise de cele 60 de companii.

Pe lângă oportunitățile de carieră, în cadrul evenimentului vor avea lor o serie de workshopuri și conferințe pe diferite domenii, în cadrul cărora vor fi prezentate informații exclusive despre structura și cultura organizaționala, competente și abilități căutate de angajatori, evoluție profesionala,  planurile de creștere etc. Participarea la workshopuri și conferințe este gratuită, iar cei interesați pot afla mai multe detalii aici:  http://goo.gl/W9rxsW

Câteva dintre companiile care au confirmat prezenta la Angajatori de TOP Timișoara sunt: Nokia, ATOSS Software, Lidl Romania, Microsoft, Toluna Romania, Plexus, RapidSolution Software, Valeo Lighting Injection, Kimball Electronics Romania, McDonald`s Romania, BearingPoint, KPMG, Atos IT, Beespeed, Bosch Service Solutions, Continental, Visma Software, Hartl Connect, Yazaki Component Technology, Leman Industrie, SSI, Adecco, Atigeo, Accenture, Raiffesen Bank.

Accesul la eveniment este gratuit în baza preînscrierii pe www.hipo.ro și va fi permis vineri, 18 martie, în intervalul 10.00-18.00 și sâmbătă, 19 martie,  în intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Angajatori de top 2

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: