Patent Apple CarPlay pentru controlul mașinii de la distanță

Publicat pe 22 oct. 2014 - 8:48 de Mîrzac Iulian

apple-patent-car-1 Apple CarPlay îți aduce controlul sistemului multimedia și informativ din mașină, însă tocmai au apărut știri că Apple are planuri mult mai mari cu această tehnologie. Un patent al companiei, publicat în anul 2012 arată că dezvoltă o tehnologie prin care să poți controla de la distanță mașina prin iPhone. Mai exact, patentul explică modul prin care utilizatorul pe măsură ce s-ar apropia de mașină să se întâmple anumite lucruri asta fără să scoată telefonul din buzunar. Tehnologia ar folosi Bluetooth și pe măsură ce te apropii de mașină ar trebui să pornească motorul, sau portbagajul ar trebui să se deschidă doar când ești lângă el.

La final, Apple ne lasă să credem că ar putea permite și prin intermediul telefoniei mobile să activezi de la distanță diferite funcții precum: pornirea aerului condiționat, dezghețarea geamurilor / oglinzilor, etc.

Mi se pare mie sau exista de câțiva ani cel puțin astfel de sisteme care se pot instala auxiliar pe orice mașină ?

apple-patent-car-4

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: