Compania care a promis anul trecut ca va construi o consola de jocuri care se va vinde la 99$ a reusit sa se tina de cuvant lansand astazi la Amazon, BestBuy si alti comercianti din America consola Ouya. Amazon a ramas deja fara stoc defapt, iar o parte dintre persoanele care au platit pentru a avea primii consola pe site-ul de finantare Kickstarter unde a pornit toata nebunia acum un an inca nu le-au primit. Acum observ ca au strans finantare de peste 8 milioane $ cand ei si-au setat un target minim de 1 milion $.
Noi nu v-am scris despre ea in trecut, este vorba de o configuratie NVIDIA Tegra 3 ARM Cortex A9 cu 4 nuclee, 1GB RAM, si 8GB pentru stocarea informatiilor. Sistemul de operare este poate pentru unii evident ca se numeste Android (tinand cont de SoC-ul mai sus mentionat). Vine in pachet impreuna cu un controller wireless ca cel din imagine, se poate conecta la televizor prin portul HDMI, iar la Internet fie prin WiFi fie prin portul LAN.
Daca anul trecut cand au pornit proiectul Tegra 3 era cel mai important chipset Android mie nu mi se mai pare cine stie ce acum, dar inca este capabil de a oferi o performanta serioasa, problema este pentru cat timp (tinand cont ca este consola de jocuri). Numarul de jocuri se ridica la 176 acum cand scriu articolul, au fost 170 la lansare deci treaba se misca destul de repede. Important este sa se creeze o comunitate acum pentru care developerii cei mai buni sa vina sa creeze aplicatii.
Am mai citit articole despre cei care au si apucat sa o testeze si in mare parte sunt raspunsuri pozitive care lauda in primul rand jocurile create special pentru consola care sunt distractive, dar ca un avantaj il reprezinta disponibilitatea emulatoarelor cu ajutorul carora veti putea juca o multime de alte jocuri disponibile pe alte platforme – asta da avantaj.
Ouya poate fi folosita si pe post de media center, sa asculti muzica prin Internet, sa vezi Videoclipuri asa ca daca la 100$ poti face toate lucrurile astea fara batai de cap, ar putea avea un mare succes in toata lumea, insa trebuie sa asteptam reactia primilor utilizatori finali ca sa ne facem o idee mai buna.