Noutățile Dell prezentate la CES 2017

Publicat pe 10 ian. 2017 - 8:11 de Mîrzac Iulian

Continuăm seria de articole cu produsele și tehnologiile noi prezentate la CES 2017. Astăzi despre Dell, care a lansat o serie de electronice upgradate însă și câteva produse noi inovatoare.

Dell Canvas – Lucru cu viteza gândului

Dell Canvas este legat de un vechi concept: smart desk lansat în 2014. Este un produs destinat așa cum și Microsoft Surface Studio a fost construit pentru profesioniștii care lucrează în domeniul creativ. Este un spațiu de lucru QHD de 27 inch care înlocuiește hârtia. Folosește un stylus, există și un totem digital cu ajutorul căruia vei putea controla diferite setări din aplicațiile de creație.

Produsul este dezvoltat în parteneriat cu Microsoft și folosește un sistem cu Windows 10. Dell Canvas se conectează fără dificultăți la soluții software de la diverși parteneri, printre care se numără Adobe, Autodesk, AVID, Dassault Systems, SolidWorks și Microsoft pentru a da frâu liber creativității oricui. 

Update la XPS 13 și XPS 15

Echipamentele Dell XPS au câștigat mai multe premii decât oricare altă marcă de produse din istoria Dell și trebuie să recunosc că pe orice produs XPS am pus mâna am rămas impresionat.

 XPS 13 2-în-1 este noul produs din gamă și este cel mai mic dispozitiv 2-în-1 de 13 inci de acest gen din lume. Acesta oferă rotație de 360 de grade a ecranului. Are o durată de viață a bateriei de până la 15 ore și o rezoluție a ecranului touch QHD+.

InfinityEdge – o altă premieră pentru un echipament 2-în-1. Designul fără ventilator asigură funcționarea în liniște iar SSD-ul contribuie la o bootare în câteva secunde. Pentru utilizatorii de business, modelul XPS 13 2-în-1 poate fi configurat cu procesoare Intel Core vPro generația a 7-a și software de gestionare.

Dell a făcut update și la XPS 15 unul dintre cele mai mici laptop-uri de 15,6 inci din lume, cu procesoare Intel Core de generația a 7-a, NVIDIA Pascal – grafică GeForce GTX 1050 și un cititor cu amprentă digitală pentru conectări fără parole.


XPS & Precision All-in-One – punctează pe sunet de calitate

Multe dintre PC-urile All-in-One (AIO) existente în prezent pe piață tratează experiența audio ca pe un element secundar. Produsul nu are un design impresionant însă cei care lucrează într-un domeniu în care lucrează mult cu partea audio și pentru audiofili va fi cu siguranță un produs interesant datorită specificațiilor.

Creat în cooperare cu Jack Joseph Puig, producătorul câștigător de premii Grammy și directorul de creație de la Waves Audio, noul XPS 27 și Precision AIO aduce sunetul la un nou nivel.

Includ 10 difuzoare care emit o putere de 50 de Wați per canal. Experiența vizuală este la fel de impresionantă, prin intermediul unui ecran touch 4K Ultra HD (3840 x 2160) edge-to-edge care suportă sută la sută gama de culori Adobe RGB.

Echipamentul Precision AIO livrează mai multe opțiuni cu procesoare Intel Xeon și grafică AMD Radeon Pro, capabilă să genereze realitate virtuală și dispunând de o fidelitate remarcabilă, cu certificări ISV pentru programe de top, precum AVID și SolidWorks, precum și de software de top pentru scopuri de securitate și gestionare.

Prima stație de lucru mobilă pregătită de Dell pentru realitatea virtuală (VR) consolidează poziția de lider a Dell ca autoritate în domeniul PC-urilor pentru VR

Dell este lider mondial în VR, cu cele mai multe opțiuni de PC-uri de pe piață, incluzând stațiile de lucru XPS, Alienware și Precision, care suportă căștile Oculus și HTC. Pe măsură ce tot mai multe căști VR sunt cumpărate, cresc oportunitățile – și cererile – pentru creatorii de conținut VR. Stația mobilă de lucru Dell Precision 7720 este prima stație mobilă de lucru VR-ready de la Dell proiectată special pentru crearea de conținut VR. Este cea mai puternică stație mobilă de lucru Dell, grație celor mai noi procesoare Intel Core și Intel Xeon de generație 7, precum și graficii profesionale NVIDIA Pascal Quadro. În plus, de vreme ce vorbim de o stație mobilă de lucru, creatorii pot dezvolta acum conținut VR de oriunde simt ei că sunt cuprinși de inspirație.

 

Dell își extinde poziția de lider cu monitorul UltraSharp 32 Ultra HD 8K

Nu știu de unde această fugă dupa rezoluție în condițiile în care computerele de acum abia pot procesa materiale 4K. Mă refer la editare video aici. 5K, 6K și 8K sunt cele mai mari rezoluții integrate în ultima perioadă pe monitoare și nu văd la ce pot folosi. Sau poate vei împărți spațiul de lucru și vei folosi 4 aplicații în câte un sfert din ecran.

Monitorul UltraSharp 32 Ultra HD 8K de la Dell este primul monitor de 32 de inci cu rezoluție 8K. Dispune de mai mult de 1 miliard de culori, rezoluție de 33,2M pixeli, game de culori 100% Adobe RGB și sRGB și un nivel fără precedent de 280 ppi – ceea ce înseamnă de patru ori mai mult conținut decât în cazul rezoluției Ultra HD 4K și de 16 ori mai mult conținut decât în cazul Full HD.

Monitoarele care oferă o astfel de rezoluție extremă de claritate și gradare Dell PremierColor sunt importante în domeniile comerciale unde zooming-ul profund al imaginii este critic – așa cum sunt editarea foto și video, medicina și diagnosticarea medicală, explorarea gazelor și combustibililor – toate aceste domenii numărându-se printre cele care au adoptat timpuriu această tehnologie. În plus, ecranul aproape fără margini oferă clienților 32 de inci de spațiu real de ecran într-un pachet extrem de compact.

Pe lângă asta Dell anunță câteva noi monitoare cu caracteristica HDR (High Dyanmic Range) care îmbunătățește experiența vizuală prin intermediul unei game mai largi de culori, și reglarea luminii pentru zonele umbrite și celor supra-expuse.

Printre noile monitoare cu caracteristica HDR se numără: Dell 27 Ultrathin Monitor, cu un design contemporan, cel mai subțire profil din clasa lui, afișaj InfinityEdge, tehnologie Quad HD și conectivitate USB Type-C, precum și monitoarele Dell 24 și 27 InfinityEdge, care mai dispun și de difuzoare duale de 6W reglate profesional de către firma Waves Maxx Audio.

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: