Nokia lanseaza cel mai ieftin telefon cu Windows Phone 8 – Lumia 620

Publicat pe 8 dec. 2012 - 21:59 de Mîrzac Iulian

Au fost Lumia 920 si Lumia 820 acum a venit si randul mezinului familiei, Nokia lanseaza smartphone-ul cu Windows Phone 8 cu cel mai mic pret: Lumia 620 (urmasul lui Lumia 610 cu Windows 7.5 Mango). Designul lui Nokia Lumia 620 este compact si foloseste o tehnica noua utilizata de companie in producerea de carcase, denumita dual-shot. Prin aceasta tehnica se adauga un al doilea strat de policarbonat care poate fi colorat, transparent, semi-opac peste stratul de baza, astfel obtinandu-se un efect de adancime (banuim noi cum sunt obiectele imbracate in sticla).

 “Continuăm să implementăm strategia noastră de a atinge noi audienţe şi noi pieţe“, declara Jo Harlow, Executive Vice President, Nokia Smart Devices. “Cu design-ul său inovator, cel mai recent software WP8 şi experienţele marca Nokia, precum lentilele Nokia, Nokia Maps şi Nokia Music, Nokia Lumia 620 este un smartphone foarte competitiv la un preţ accesibil“.

Lumia 620 integreaza efectele utilizate in camerele foto din modelele 820 si telefonul de top Lumia 920 care vor ajuta la executarea unor fotografii mai creative ca niciodata impreuna cu senzorul de 5 Megapixeli. Exista si o camera foto secundara VGA pentru videoconferinte. Efectul Cinemagraph poate cel mai nou si mai cautat in ultima vreme a fost integrat in telefon. Cinemagraph este tehnica prn care imaginea capata viata animandu-se doar o portiune din aceasta. Aveti un exemplu mai jos.

Smart Shoot este o alta functie nou venita printre telefoanele smart si te ajuta sa obtii o fotografie perfecta inlocuind o figura surprinsa cu ochii inchisi cu o figura zambitoare cu ochii deschisi. Nu lipsesc aplicatiile Nokia Music, Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Transport, Nokia City Lens (un fel de Layar din ecosistemul Android).

Mai nou printre telefoanele entry-level, NFC-ul isi face aparitia pe Lumia 620 pentru a se putea conecta la dispozitive mobile, plati cu telefonul, citi taguri NFC, face transfer de date intre, etc.

Acum cu Windows Phone 8 veti putea personaliza mai mult tile-urile de pe ecranul principal in timp, iar noul People Hub va fi centrul de conectare cu persoanele pe care le cunosti. Acolo se vor aduna toate informatiile: de la apeluri, mesaje, statusuri si mesaje de pe retelele de socializare, poti crea grupuri de contact.

Partea de aplicatii instalate in Lumia 620 nu se opreste aici telefonul incluzand aproape toata suita de aplicatii Windows Phone 8 disponibila si pe restul telefoanelor: Xbox Live locul in care te joci, Microsoft Office locul unde vei putea sa citesti si sa editezi documentele specifice Word, Excel, Power Point, etc. , Internet Explorer 10 si nu in ultimul rand SkyDrive care iti va oferi un minim de 7GB pe care-i poti extinde platind un abonament anual.

Vanzarile vor incepe in luna Ianuarie 2013 in Asia si Europa si Orientul Mijlociu si terminalul va avea un pret de 249$.

Specificatiile Nokia Lumia 620:

  • Windows Phone 8
  • Ecran: TFT de 3.8″ cu rezolutie 800×480, tehnologie ClearBlack
  • Procesor: Dual-Core Qualcomm Snapdragon S4 cu 1 Ghz
  • Camera principala: 5MP cu blit LED, filmare 720p@30fps, Camera foto: VGA
  • 512MB RAM
  • 8GB pentru stocare
  • MicroSD max.64GB
  • Acumulator: 1300mAh
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: