Nikon a lansat V1 si J1

Publicat pe 22 sept. 2011 - 17:11 de Mîrzac Iulian

Nikon a lansat oficial ieri in cadrul unui eveniment ce a marcat si implinirea a 4 ani de existenta in Romania, camerele foto Nikon V1 si J1. Aceste doua folosesc noul sistem inventat de Nikon denumit „Nikon 1”. Noua montura deocamdata are patru obiective care vor fi disponibile pentru a fi utilizate impreuna cu cele doua modele, dar kit-ul vine cu obiectivul de 10-30mm la ambele aparate. Celelalte 3 obiective sunt: 30-110 mm, 10 mm , 10-100 mm PD-ZOOM (power drive zoom, pentru filmare).

Amandoua aparatele foto au senzori de imagine CMOS de 10 Megapixeli care compania le denumeste CX si sunt mai mici decat ale altor aparate foto mirorless. Modelul V1 este modelul mai scump care ofera o carcasa din aliaj de magneziu, si care are un vizor cu 1.4 milioane de puncte. Exista si un port pentru accesoriile disponibile: o unitate GPS si un blit extern.

Nikon J1 isi poate schimba modul de funcitonare a declansatorului, care poate fi electronic sau mecanic. O caracteristica comuna amanduror camerelor este filmarea Full HD 1080i@60Cps sau 1080p@30Cps, cu un autofocus impecabil pe care-l poate invidia si o parte din DSLR-urile entry-level. Remarcabila mai este si fotografierea si filmarea simultana chiar si la rezolutie FullHD. Aparatele au si posibilitate sa filmeze slow motion la 1200Cps insa cu rezolutii care se pastreaza foarte mici.

Aparatele vin cu zeci de functii inovative precum fotografierea continua cu 10Cps cu autofocusul pornit sau alegerea automata a 10 fotografii cele mai bune dintre 30 create, alegerea fiind facuta in functie de compozitie, contrast si claritate.

Abia astept sa fac un review la una dintre ele.

Galerie foto

Video

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: