Miro video player

Publicat pe 28 dec. 2007 - 20:12 de Mîrzac Iulian

Miro video player Programele si servicile web open-source devin incetul cu incetul cele mai de succes proiecte din industria IT incetul cu incetul. Acest video player are multe arme secrete pentru a putea concura sau chiar intrece programe sau servicii online de televiune prin internet. Prima si cea mai importanta este aceea de a putea rula majoritatea formatelor de fisiere video, fara a fi nevesara instalarea de codecuri in prealabil, acest lucru este o caracteristica de viitor pentru toate playerele zic eu deoarece utilizatorii nu vor sa se chinuie sa caute un codec specific codarii fisierului video (asta imi aminteste de experientele din trecut cand nu puteam sa vad clipul facut cu camera digitala nou achizitionata).

Chestia care mi-a placut mie cel mai mult a fost aceea de a-ti putea crea un RSS feed cu materialul video preferat, pe care il promovezi cu ajutorul playerului.

O alta capacitate a playerului este aceea de a putea rula filme HD, caracteristica importanta pentru viitor in cativa ani acest format probabil va deveni si cel mai utilizat. Playerul contine o baza de date cu aproximativ 2.500 de canale gratis printre care si HD pentru ca Miro este in principiu un serviciu de televiziune prin internet. Miro este capabil de a downloada filme de pe YouTube, foarte important daca nu vreti sa mai stati sa cautati site-uri care ofera aceeasi optiune. Si ultima aditie dar si cea mai inovativa, posibilitatea de a downloada direct de pe torrente si sa ruleze filmul imediat dupa downloadare.Cu alte cuvinte este playerul care face tot posibilul ca utilizatorul sa poata rula, gasi materialul video preferat, fara limitari, reclame sau alte mici chestii cu care deranjeaza alte programe gratuite de pe piata.

Miro se lauda ca l-a intrecut si pe marele Joost si cred ca are argumente:

  • Miro are peste 2500 de canale nerestrictionate – Joost are numai 250 si sunt licentiate DRM
  • Miro contine multe canale in format HD. – Joost nu are nic unul.
  • Miro este proiect pe platforma open. – Joost pe closed.

Miro

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: