Multe dintre companii se luptă acum să se facă remarcate în această nouă arie a tehnologiei care a intrat mai mult în atenția publicului odată ce Google Glass, aplicațiile smartphone de realitate augmentată și Oculus Rift au fost lansate iar publicul este foarte interesat, mai ales de Oculus Rift care a adus realitatea virtuală la un nou nivel.
Săptămâna trecută un nou produs a fost dezvăluit: Microsoft HoloLens care în comparație cu alți ochelari virtuali, nu trebuiesc conectați la un telefon sau un computer. Acesta mi se pare un mare pas tehnologic, să scapi de fire și de o conexiune de proximitate cu o unitate de procesare.
Microsoft HoloLens îți permite să interacționezi cu aplicații sau jocuri folosind doar mâinile în noul mediu 3D proiectat în fața ochilor tăi ca în imaginea de mai sus. În timpul prezentării unul dintre programatori a întrat pe scenă cu HoloLens și folosind aplicația Holo Studio a putut modela în noul mediu 3D o dronă care apoi ar fi putut să fie trimisă către o imprimantă 3D.
O altă aplicație demonstrativă a fost crearea mediului de pe planeta Marte la un nivel de calitate foarte înalt, folosindu-se de hărți de o calitate foarte mare din partea NASA.
Reporterii nu au avut voie în sala de prezentare cu laptop, camere foto / video, sau alte gadget-uri cu care să se poată înregistra, pentru că încă se lucrează la proiect. Dacă Microsoft va convinge persoanele obișnuite să poarte acest device mai bine decât Google a reușit să o facă și dacă va avea niște aplicații care să se dovedească a fi foarte utile, atunci Microsoft se va poziționa prima în acest trend al realității virtuale.
Ce este interesant e că Microsoft a repetat într-una în timpul prezentării că produsul lor afișează holograme, în timp ce Google Glass spuneau că oferă realitate augmentată, iar Oculus Rift, realitate virtuală. Merriam-Webster spune că Microsoft HoloLens chiar produce o imagine holografică în fața ochilor nu pe bucata de plastic din fața ochilor.
Așadar rămâne să vedem în cât timp va ieși produsul pe piață, cât va costa și ce aplicații clare va avea, bănuiesc că tot programatorii care vor dezvolta aplicații de succes vor face diferența.