LG Lansează primul televizor OLED 4K!

Publicat pe 27 aug. 2014 - 9:15 de Mîrzac Iulian

LG 77 4K OLED TV

Dacă anul trecut LG venea cu televizorul LG OLED cu ecran curbat (primul din România) compania lansează în mai puțin de un an primul televizor OLED 4K cu ecran curbat. Diagonala ecranului va fi de 77 sau 65 de inch la alegere, iar rezoluția exactă este de 3840 x 2160 pixeli. Cele două modele, în cazul în care sunteți interesați de o achiziție sunt 77EG9700 și 65EC9700 și se vor putea găsi și la noi de luna viitoare.

Nu știu ce știți despre OLED, dar este cea mai bună tehnologie de afișare disponibilă pe piață pentru consumatori în acest moment. Am mai avut gadget-uri cu OLED, dar am văzut și televizoare cu OLED și este o diferență drastică de calitate a imaginii între un LCD și un OLED. În primul rând ecranul poate fi atât de subțire încât zici că ai ajuns într-un episod Star Trek. Ecranele au mai puțin de 1 cm grosime de regulă.

Televizorul va folosi și o tehnologie: LG Four-Color Pixel WRGB care va adăuga încă 33 milioane de sub-pixeli pentru a produce o imagine care ajută și mai mult la producerea unei imagini clare, nuanțe ale culorilor mai bogate și contrast mai bun.

„Televizorul LG OLED 4K reprezintă vârful realizării tehnologice și o nouă paradigmă care va schimba dinamica pieței televizoarelor de ultimă generație”, a declarat Hyun-hwoi Ha, președinte și CEO al LG Home Entertainment Company. „Ca următor pas evolutiv în dezvoltarea tehnologiei de afișare, OLED va juca un rol major în remodelarea industriei. Sunt încrezător când spun că OLED 4K este un adevărat schimbător al regulilor jocului.”

Folosește ca și la celelalte televizoare de top LG sunet Harman Kardon, ULTRA SURROUND care trebuie să-l ascultați ca să vă dați seama de ce este în stare, nu știi de unde vine sunetul, dar este clar și acoperă o plajă largă de frecvențe sonore. Va folosi WebOS ca sistem de operare, abia aștept să văd cum evoluează prin conținut și printr-o viteză de lucru și mai mare, am avut o experiență grozavă pe modelul FullHD LG 47LB731V.

Televizorul va fi prezentat și la Berlin între 5 și 10 septembrie, dacă sunteți prin zonă. LG a declarat: „Ne așteptăm ca televizoarele OLED să depășească LCD-urile în vânzări în câțiva ani și nicio companie nu este mai bine pregătită pentru acest lucru decât LG”. Pe mine nu m-ar mira OLED să devină în 5 ani cea mai utilizată tehnologie din domeniul smart tv-urilor însă și prețul acestor televizoare trebuie să mai scadă.

Ați văzut vreodată cum se vede pe un ecran OLED ?

LG 4K OLED TV

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: