Lenovo New Glass C200 – CES 2017

Publicat pe 9 ian. 2017 - 7:51 de Mîrzac Iulian

Lenovo a prezentat la CES Las Vega 2017: New Glass C200. Este vorba despre ochelari inteligenți sau smart glass cum le spun ei. Este un dispozitiv care-l conectezi la o unitate externă asemănătoare unui smartphone și este destinat mediului comercial. Oferă posibilitatea de ați desfășura activitatea mai eficient și să accesezi informații mai rapid ori să te conectezi rapid cu colegii.

Dispozitivul folosește două dintre cele mai noi tehnologii: Realitatea Augmentată (AR) și Inteligența Artificială (IA).

Mai concret New Glass C200 recunoaște obiectele din realitate folosind inteligența artificială care ați văzut și voi că prinde teren foarte rapid în lumea digitală. Folosește Linux ca sistem de operare.

Aceasta este o abordare mai directă la ideea Google Glass care dorea să se limiteze doar la simple indicații pe ecran pentru că nu avea o conexiune prin fir cu smartphone-ul ori ca în cazul de față cu o unitate centrală.

Pentru o putere mai mare de procesare și pentru o conexiune de date LTE unitatea centrală permite atașarea unui smartphone pentru că unitatea centrală are formă de suport de telefon.

Dispozitivul îl văd foarte util în multe situații în mediul profesional (în depozit la identificarea coletelor fără să mai ai nevoie de un dispozitiv de mână, fie pentru a da indicații de la distanță pentru a executa un lucru tehnic), însă vom vedea în timp cât de util li se vor părea companiilor.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: