Îți mulțumesc, Steve Jobs!

Publicat pe 5 oct. 2012 - 12:39 de Boboc Gheorghe

Astăzi, 5 octombrie, se împlinește un an, decât celebrul co-fondator al companiei Apple a murit. O zi destul de tristă pentru foarte mulți oameni, și pentru industrie în general.

Steve a fost un vizionar, o persoană perfecționistă, dar dorea să facă lucrurile la cel mai mare nivel posibil. Este considerat un geniu, pentru deciziile, neobișnuite, nebune pe care le-a luat, dar care au avut un rezultat extraordinar. În timpul vieții sale, a reușit să revoluționeze 6 domenii de activitate globală, o reușită pe care nici un om nu a atins-o. A fost inclus în lista celor 20 cei mai influenți oameni ai tuturor timpurilor. Chiar dacă a avut mulți fani, a avut și persoane care îl denigrau, ca orice om, pentru că fiecare dintre noi avem dușmani. A reușit să lanseze câteva produse revoluționare precum iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul, iar lista ar continua, însă el a fost cel care stabilea standardele în industrie, după care se conduceau ceilalți producători.

De-a lungul vieții nu a căutat bani, faimă sau chestii pe care le doresc celebritățile. A trăit simplu, dovedind asta prin îmbrăcămintea lui: pulover negru și blugi. Iar din anul 2000 a intrat în cartea Recordurilor Guinness ca având cel mai mic salariu în calitate de CEO al unei companii: 1$ pe an (evident avea alte venituri). În realitate, probabil chiar nu a avut nevoie de toate chestiile astea, pentru că se ocupa cu ceea ce-i place în viață, făcea lucruri minunate și se simțea norocos că a găsit asta încă din copilărie.

Vreau ca acest articol să fie un omagiu lui Steve Jobs, o mulțumire sinceră pentru ceea ce a făcut de-a lungul vieții atât pentru noi, cât și pentru omenire. A ales să-și ofere timpul, energia și banii pentru a crea produse extraordinare.

A fost un lider carismatic, cu acel ”câmp de distorsionare a realității”, care putea să te facă să crezi în tine, să crezi că poți face imposibilul, și de cele mai multe ori, chiar așa era. Chiar dacă nu a lăsat mulți bani în urmă, în comparație cu ceilalți lider IT, a lăsat cele mai importante lucruri pentru cei din jur: produse extraordinare, o companie care continuă să evolueze și un exemplu demn de urmat al vieții sale.

Steve a fost, era și va fi sufletul companiei, iar după trecerea sa în neființă, câteva lucruri sau schimbat la Apple. Din 24 august 2011 Tim Cook i-a luat locul, iar de atunci, compania a lansat: „Noul iPad”, MacBook Pro Retina Display și iPhone 5. Cifrele arată că Apple a crescut cu peste 129%, și sunt sigur că va continua sa creasca.

Iar la final, o să spun ceea ce a zis și Steve Jobs, absolvenților de la Standford: ”Stay hungry, stay foolish!”.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: