iOS 7.1 lansat oficial – Ce aduce nou ?

Publicat pe 11 mart. 2014 - 8:50 de Mîrzac Iulian

 iOS 7.1

La noi de aseară am observat că update-ul la 7.1 este disponibil pentru download, se pare că John Gruber a avut din nou dreptate săptămâna trecută. L-am instalat şi ne-am uitat ce modificări au apărut de tip vizual în primul rând. Modificările sunt cele suspectate în ultima perioadă plus alte mici retuşuri de design şi bugfix-uri.

O primă modificare ar fi cea din imaginea de mai sus, ecranul din timpul apelurilor are butoanele rotunjite. Când trebuie să răspunzi la un apel trebuie să faci slide pe un buton butonul de slide care a fost rotunjit şi el. Modificări legate de design au mai apărut în aplicaţia Calendar şi în zona de Notificări, dar foarte discrete.

Şi tastatura se poate observa că are literele de pe tastatură mai bine definite, şi butonul Shift pare schimbat, dar nu prea îmi dau seama exact ce, parcă contrastul este mai puternic atunci când este apăsat.

Îmbunătăţiri aduse pentru TouchID

Pe cât a fost de inovator TouchID a avut și problemele lui. Mai mulți utilizatori au raportat că amprenta nu este recunoscută de la prima încercare. Apple spune că a rezolvat problemele pe care senzorul îl avea. Vom vedea totuși în curând reacțiile utilizatorilor.

Nu se mai restartează

O altă problemă destul de comună a fost cea cu restartările sau pur și simplu închiderea unor aplicații în timpul utilizării / încărcării lor. Problema apărea mai des pe iPhone 5S sau iPad Mini Retina care integrează noul procesor A7 pe 64 biti. O altă problemă rezolvată.

Animații mai rapide

Apple a făcut animațiile de tranziție dintre meniuri mai rapide, plus alte câteva adăugări. Și asta eu pot să confirm pe iPad Mini Retina cel puțin se mișcă mai bine întregul sistem, pur și simplu are un timp de răspuns mai bun.

CarPlay

Este funcția nou introdusă în iOS 7.1 prin care vei putea folosi telefonul mobil în mașină într-un mod mai eficient având la dispoziție butoane mari, într-o interfață nouă special creată pentru a șoferi.

Alte îmbunătățiri:

Performanță mai bună și pe iPhone 4 și 4S, Auto HDR pentru aplicația de fotografiere, butonul de Shuffle din Music a fost mai bine evidențiat, iar Siri are acum o voce mai naturală în timp ce modul de înregistrare a comenzilor a fost îmbunătățit având acum posibilitatea de a ține apăsat butonul Home doar cât vorbești pentru a nu mai exista acel lag.

Voi v-ați făcut upgrade ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: