iOS 11.4 va adăuga o funcție importantă de siguranță a datelor

Publicat pe 19 mai 2018 - 16:30 de Mîrzac Iulian

Următorul update iOS 11.4 urmează să fie lansat către public săptămâna ce urmează după ce a trecut prin toate etapele de testare. Acesta aduce o funcție interesantă care ar trebui să blocheze accesul la datele din telefon.

Înainte să vă explic ce face mai exact să vă povestesc ce s-a întâmplat. Un inginer care a plecat de la Apple a construit un dispozitiv la care dacă conectezi telefonul îți poate decripta datele. Asta înseamnă că îți poate prelua toate datele din telefon: contacte, mesaje, imagini, clipuri, email-uri, etc. Cutiuța ingenioasă numită GrayKey a început să fie folosită de poliție și le oferea tot ce aveau nevoie polițiștilor.

Compania Apple astfel încearcă prin update să limiteze acel dispozitiv blocând transferul de date prin portul Lighning după o săptămână dacă nu ai introdus PIN-ul. USB Restricted Mode se numește funcționalitatea.

Momentan nu este clar dacă se întâmplă automat asta în cazul în care nu te loghezi timp de 7 zile în telefon sau nu folosești Touch ID sau Face ID, dar vom afla perioada următoare. Încărcarea telefonului va funcționa însă și după expirarea celor 7 zile.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: