Internet mobil la 7,2 Mbps si HSUPA in toata reteaua 3G a Vodafone Romania

Publicat pe 18 mart. 2008 - 22:42 de Mîrzac Iulian

Vodafone „Incepand de astazi, Vodafone Romania ridica viteza Internetului mobil la 7,2 Mbps si lanseaza optiunea HSUPA, in intreaga acoperire a retelei 3G. Serviciile 3G broadband 7,2 Mbps si HSUPA sunt acum disponibile intr-un numar total de 355 de localitati, pentru 45% din populatia tarii. Aceasta lansare este insotita de noi oferte de date mobile, precum si de 2 noi modele de laptop-uri, Toshiba si Dell, disponibile la pachet cu abonamente de date mobile. Suntem increzatori ca noile oferte raspund cererii in crestere pentru serviciile de Internet mobil oferite de Vodafone Romania, mai ales dupa succesul fara precedent inregistrat de pachetele cu trafic nelimitat, recent lansate”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Reteaua 3G/HSDPA a Vodafone Romania s-a extins in aceasta luna cu 123 de noi localitati, ajungand la un numar total de 355 de localitati, dintre care 79 de orase mari, toate statiunile de pe litoral si peste 25 de statiuni montane, acoperind 45% din populatia Romaniei.
Portofoliul de date mobile al Vodafone Romania inlcude acum 5 dispozitive de conectare mobila – E172 USB Stick, Pebble USB Modem, Vodafone Smart Modem, Vodafone Mobile Connect Card, si Express Data Card, care pot fi folosite atat pentru desktop, cat si pentru laptop. Acestea sunt disponibile la pachet cu abonamente de date pe 1 sau 2 ani. In plus, Vodafone Romania introduce 2 noi modele de laptop-uri, Toshiba si Dell, disponibile la pachet cu abonamente de date mobile, la preturi foarte avantajoase.

Noi abonamente de date mobile
Clientii Vodafone Romania beneficiaza, incepand de astazi, de acces la Internet la viteze de pana la 7,2 Mbps si HSUPA pentru pachetele Mobile Internet & Office 4 GB si Mobile Internet & Office 8 GB, cu trafic inclus de 4 GB si respectiv 8 GB, la preturi de 18 Euro si, respectiv, de 27 Euro pe luna.

De asemenea, incepand de astazi, oferta Vodafone Romania de date mobile cuprinde un nou abonament cu trafic nelimitat. Unlimited Mobile Internet & Office, la pretul de 27 Euro / luna, ofera utilizatorilor viteze de download de pana la 7,2 Mbps pentru un trafic lunar de 8 GB, precum si HSUPA care permite viteze de upload de pana la 1,44 Mbps. Traficul de date care depaseste 8 GB nu va fi taxat suplimentar, insa viteza corespunzatoare acestuia va fi de pana la 128 kbps.

Clientii existenti care utilizeaza deja unul din abonamentele Mobile Internet & Office 4 GB sau Mobile Internet & Office 8 GB vor beneficia, in mod automat, incepand din 21 Martie 2008, de acces la viteze sporite, de pana la 7,2 Mbps, precum si de HSUPA.

Incepand cu 21 martie 2008, clientii Vodafone Romania au la dispozitie cel mai avantajos pachet de pe piata care include un laptop Toshiba Satellite L40-18Y si card de date / modem, la pretul de 545 Euro (649 Euro cu TVA inclus), pentru abonamentele de date incheiate pe o perioada de 2 ani. Acest pachet poate fi achizitionat si in rate. Pentru o perioada de creditare de 60 de luni, rata lunara va fi de 69,3 RON.

Vodafone aduce utilizatorilor din Romania prima solutie de conectivitate mobila cu modem incorporat. Pachetul, disponibil din aprilie 2008, include un laptop Dell XPS M1530 CORE 2 DUO cu dispozitivul de conectare incorporat, la pretul de 882 Euro (1049 Euro cu TVA inclus), pentru abonamentele de date Vodafone Mobile Connect, incheiate pe o perioada de 2 ani. Acest pachet este disponibil si in rate. Pentru o perioada de creditare de 60 de luni, rata lunara va fi de 111,93 RON.

Vodafone Romania pune la dispozitia clientilor cea mai extinsa oferta de date mobile in roaming, fiind parte din cea mai mare comunitate mobila din lume. Serviciile 3G broadband – HSDPA sunt disponibile si in roaming, in 26 de tari/teritorii, prin 33 de operatori: Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Franta, Belgia, Austria, Bulgaria, Finlanda, Ungaria, Hong Kong, Elvetia, Olanda, Grecia, Italia, Irlanda, Polonia, Danemarca, Croatia, Israel, Noua Zeelanda, Japonia, Luxemburg, Suedia, SUA si Malta.

Pentru a face Internetul mobil cat mai accesibil si in roaming, din 15 aprilie 2008, Vodafone Romania va reduce tarifele serviciilor de date mobile in roaming cu pana la 67%, pentru abonamentele de date cu trafic inclus.

In aceasta luna, Vodafone Romania a incheiat migrarea retelelor sale 2G si 3G catre o platforma comuna bazata in totalitate pe Protocol Internet, ingloband standardele de ultima ora ale industriei de telecomunicatii. Noua platforma este unica in Romania si permite interoperabilitatea solutiilor de la diversi furnizori, precum si evolutia catre tehnologiile viitorului, cum sunt LTE, Wimax.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 8.807.859 de clienti, la 31 decembrie 2007. Vodafone este cel mai mare grup international de comunicatii mobile, cu divizii in 25 de tari de pe 5 continente si cu 252,3 de milioane de clienti, la care se adauga alte 40 de retele partenere.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: