Arduino, placa de bază cu care poți automatiza multe lucruri crează istorie în continuare intrând în colaborare cu Intel. Cu Arduino dezvoltatori din toată lumea au reușit să își creeze ori un 3D printer de la zero cu piese cumpărate din magazine de componente electronice, și-au automatizat casa în anumite aspecte, au construit roboți și câte și mai câte.
Intel anunță împreună cu Arduino lansarea Arduino 101 (nume care va fi utilizat în SUA) sau Genuino 101 (cum se va numi în afara SUA), o placă de dezvoltare accesibilă pentru dezvoltatorii începători și pentru mediul educațional.
Genuino 101 este prima placă de dezvoltare disponibilă publicului larg bazată pe modulul Intel Curie.
Este accesibilă, este dotată cu accelerometru, giroscop, diferite metode de conectare, este perfectă pentru a începe programarea fiind destinată și școlilor nu doar dezvoltatorilor avansați deoarece se pot face și aplicații simple.
Placa se alătură platformelor open-source Arduino, care combină device-uri hardware gratuite și un ecosistem extins de componente ale unor părți terțe, precum și software cu care oricine poate crea proiecte interactive.
“Sprijinirea antreprenorilor în devenire și a tinerilor a fost mereu prioritatea Intel, iar prin parteneriatul cu Arduino aducem puterea Intel unei noi generații de dezvoltatori”, a declarat Josh Walden, Vicepreședinte Senior și General Manager al New Technology Group, Intel. “Cu ajutorul capabilităților modulului Intel® CurieTM încorporate în placa Arduino 101, tinerii din școli și dezvoltatorii pot crea produse unice, inteligente și conectate”, a mai spus el.
Genuino 101 va fi implementat în continuare în școli. În acest moment Arduino este prezent în peste 300 de școli prin cursul Creative Technologies in the Classroom (CTC). CTC este primul curs de physical computing pentru școala primară și gimnaziu și oferă profesorilor instrumentele și suportul necesare pentru a le oferi elevilor o introducere în programare, electronică și mecanică. Intel va lucra îndeaproape cu Arduino pentru a oferi programul CTC școlilor din toată lumea în următorii ani.
“Am lucrat îndeaproape cu Intel pentru dezvoltarea acestei plăci și extindem gama noastră de cursuri pentru a încorpora conectivitatea și capabilitățile avansate așteptate de elevi”, a declarat Massimo Banzi, cofondator și CEO al Arduino. “Prin colaborarea cu Intel putem ajunge la o comunitate globală de dezvoltatori și elevi, prin introducerea în computing, acum cu o soluție tehnologică și mai puternică, cu ajutorul căreia își vor transforma viziunile în realitate”, a mai spus el.
Prețul recomandat pentru placă va fi de 27 de euro.