Intel lanseaza 9 procesoare noi Haswell pentru laptopuri

Publicat pe 21 ian. 2014 - 9:35 de Mîrzac Iulian

Intel

Intel a lansat o serie de noi procesoare pentru laptopuri cu nuclee Haswell. Este a patra generație de procesoare Intel cu arhitectura Core. Noile procesoare acoperă o plajă foarte largă de procesoare cu prețuri de 100 dolari Celeron 2980U – 1100 dolari bucata pentru un Core i7-4940MX.

Evident procesoarele mai puternice cum este cel de mai sus vor fi folosite pe stații portabile de lucru pentru grafica și inginerie în timp ce procesoarele mai ieftine vor fi folosite în laptopurile de ~2.000 lei.

Procesorul grafic Intel HD 4400 va fi folosit în procesorul Core i5-4310U cu 2GHz dual-core în comparație cu procesorul Core i5-4310M cu Intel HD 4600 care după cum ne-au obișnuit este varianta mai rapida (cea normala fata de un procesor cu U la sfârșitul codului care este un procesor cu voltaj scăzut ). Este interesant ca varianta mai rapida (M) este și mai ieftină, dar asta cel mai probabil pentru că nu este eficient din punct de vedere energetic. Întotdeauna procesoarele Intel care ofereau putere medie și autonomie mare au avut un preț ridicat.

Procesoare Haswell Ian 2014

Imagine: Tech PowerUp

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: