Imaginează-ţi că de mâine toţi vom fi conectaţi la Internet (P)

Publicat pe 16 apr. 2014 - 17:38 de Mîrzac Iulian

Matei Silviu

Anul 2014 este anul în care cei mai mulți români au accesat Internetul de pe telefonul mobil în detrimentul PC-ului (mai exact 62% dintre români). Cred că fiecare dintre voi aveţi măcar câte un prieten care nu este la curent cu noutăţile din tehnologie şi prin urmare nici nu adoptă rapid tehnologia poate nici atunci când ajunge să fie utilizată la scară largă din diferite motive. 

Astăzi vă voi face cunoştinţă cu Matei Silviu un bun prieten de-al meu care locuiește în Bucureşti, dar care o bună parte din an îl petrece în satul Coşereni pentru a avea grijă de albine, este apicultor. Sezonul deja a început așa că am dat o fugă până la el pentru un scurt interviu. L-am prins lucrând la noii stupi de albine, mai exact la ramele care vor compune interiorul stupilor, timp în care l-am luat la întrebări.

Silviu în general nu prea folosește tehnologia, are un telefon Nokia cu Symbian și calculatorul de la Bucureşti pe care mai navighează pe Internet, accesează Facebook, sau trimite un e-mail.

Nu foloseşte Internetul Mobil în primul rând pentru ca nu are un smartphone şi consideră ca cele mai mari avantaje ale Internetului Mobil le primeşti utilizând aplicaţiile de pe smartphone, şi cam are dreptate aici. Un impediment a fost până acum şi costul destul de ridicat al unei extraopţiuni pentru Internet Mobil, iar atunci când chiar a avut nevoie de o informaţie în timp ce era pe drum punea mâna pe telefon şi mă suna.

Din punct de vedere personal Internetul Mobil ar putea sa-l ajute pe Silviu cu simple informaţii de care ai nevoie pe drum: un traseu până într-o localitate, o adresă în oraş, poate cum se poate ajunge cu mijloacele de transport în comun până într-un loc şi comunicare. Din punct de vedere profesional vremea este un aspect important de care ar avea nevoie când este plecat cu albinele, ar putea cauta oferte de servicii in diferite zone din ţară în care s-ar afla la un moment dat, si-ar putea seta programul in calendar ori va putea posta pe pagina de Facebook.

Cu ocazia vizitei i-am făcut şi o demonstraţie rapidă cu felul în care Internetul Mobil l-ar putea ajuta, vezi mai jos Interviul cu Silviu:

Apicultura asta nu este meserie uşoară. Data viitoare când îl întâlnesc îi voi arăta cum îşi poate face contabilitatea direct din telefonul mobil, şi cum poate efectua plăţi electronice tot prin Internetul Mobil sau poate cum îşi poate comanda diferite produse de pe magazinele online.

Oferta Vodafone de Paşte

Vodafone şi-a propus să aducă toţi românii pe Internet, şi cum poate fi mai uşor de accesat şi mai util decât de pe telefonul mobil. Clienţii care îşi reînnoiesc abonamentul sau îşi fac unul nou li se dublează traficul de date mobil, iar pentru următoarele 4 luni primesc Internet Mobil Nelimitat, în funcție de ce abonament alege. Pe lângă asta se vor adăuga mai multe minute internaţionale şi în roaming, aplicaţii mai multe şi preţuri mai bune la smartphone-urile de top.

Mai exact: Abonaţii RED vor primi trafic dublu de internet automat prin intermediul „BONUS DUBLU NET”. Doar clienţii abonamentelor Easy şi Smart, vor activa la cerere apelând *100#. Toți abonații noi sau vechi EasySmart sau RED vor primi trafic dublu pentru următorii 2 ani. Bonusul “Net fara limite” este activ timp de 1 luna pentru abonamentele Smart si RED 25, respectiv timp de 4 luni pentru abonamentele RED 29, RED 45 si RED 59. Abonații RED 45 si RED 59 vor putea utiliza traficul de date inclus în pachet şi în roaming !

Toți abonații primesc pachet complet de aplicații: pentru divertisment, Zonga şi Seenow și pentru securitate: Vodafone Cloud sau Protect.

Telefoane cu preţuri speciale: abonatii Smart 13 pot opta pentru noul Vodafone Smart 4 Mini, la 1 Euro (TVA inclus), iar abonatii Smart 19 pot alege LG L70 la 9 Euro (TVA inclus). De asemenea, abonatii RED 29 pot opta pentru LG G2 Mini, la pretul de 19 Euro (TVA inclus), in timp ce clientii RED 59 pot opta pentru Samsung Galaxy S5 la 129 Euro (TVA inclus).

Mai multe detalii despre noua oferta Vodafone aici.

Împreună aducem toată România pe Internet !

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: