Google își va dezvolta propriul hardware pentru seria Nexus?

Publicat pe 27 iun. 2016 - 8:51 de Mîrzac Iulian

Nexus 6P - spate
Știți că o parte dintre telefoanele Android sunt create de alte companii specializate în construirea smartphone-urilor. Google vine cu partea software și uite așa se nasc anual telefoanele Nexus sau alte produse cum ar fi tabletele.

HTC, Samsung și LG au fost printre producătorii de hardware cu care a lucrat de-a lungul anilor.
Aceste produse din seria Nexus sunt singurele care primesc update-urile de sistem de operare imediat după lansare, urmând ca după luni sau chiar și un an în funcție de categoria din care face parte smartphone-ul tău să primești update-ul la Android numai după ce producătorul tău de smartphone face toate verificările și modificările necesare deoarece ei folosesc versiuni Android modificate.

Au apărut informații care arată că Google are în plan să dezvolte și partea hardware în viitor pentru smartphone-uri. Anul viitor ar trebui să apară și primul telefon construit de Google. Bineînțeles că detalii despre ce înseamnă asta mai exact vom afla mai târziu pentru că în dezvoltarea unui produs întotdeauna sunt implicate multe companii.

Au mai existat zvonuri privind acest lucru și mi-ar plăcea să văd că Google se implică și în crearea propriului hardware deoarece știm din această industrie (și nu numai) că există șanse mari ca produsul final să fie mai bun dacă aceeași companie dezvoltă și partea hardware și partea software din simplul motiv că echipele vor putea colabora mai strâns.

Oricum ar fi cu siguranță nu vor încheia brusc colaborările pe care le au în prezent cu diverse companii pentru dezvoltarea smartphone-urilor.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: