Divizia de telefoane mobile Nokia cumparata de Microsoft

Publicat pe 4 sept. 2013 - 0:01 de Mîrzac Iulian

Ballmer si Stephen Elop

S-a zvonit la inceputul anului si daca imi amintesc bine si anul trecut ca ar dori sa cumpere compania insa acum este oficial: Microsoft a cumparat Nokia, divizia care se ocupa de telefoanele mobile, alaturi de echipa de dezvoltare. Tranzactia a insumat 5.44 miliarde de euro dintre care 1.65 miliarde de euro au costat brevetele de inventie care au apartinut Nokia. Cu siguranta este stirea anului in domeniul IT pana acum si in continuare va fi si mai interesant sa vedem care va fi evolutia ecosistemul Windows.

Compania mama din Finlanda va ramane cu doua divizii: HERE – serviciul de harti integrat pe smartphone-urile Nokia si alte telefoane cu Windows Phone si Nokia Siemens Networks divizie producatoare de echipamente de telecomunicatii.

Ce cumpara defapt Microsoft este timpul pierdut in ultimii ani cand au preferat sa priveasca lupta pornita intre iOS si Android in loc sa inceapa sa-si dezvolte propriul sistem de operare mobil. Conducerea si actionariatul a considera aceasta vanzare drept cea mai buna optiune luand in calcul performanta economica din ultima perioada. Compania a avut scaderi de 27% in vanzarile de telefoane mobile trimestrul al doilea in comparatie cu 2012. Pierderile in ultimele 9 trimestre au fost evaluate la 5 miliarde de euro.

32.000 de angajati vor fi transferati la Microsoft, si includ 4.700 de angajati din Finlanda, 18.300 de angajati din alte tari care lucrau in fabricare, asamblare si impachetarea produselor.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: