Despre tehnologia „Balanced Optical SteadyShot” de la Sony

Publicat pe 4 iul. 2012 - 18:31 de Mîrzac Iulian

Cred ca va fi o revolutie in ceea ce priveste tehnologia de stabilizare optica a imaginii, si defapt Sony este compania care a inceput-o deja. De ce spun asta? Sa va povestesc. La un eveniment de prezentare, exista un stand Sony in care erau prezentate noile camere mirrorless Sony NEX dar si noi camere video. In prima faza chiar nu prea m-au interesat camerele video, pentru ca de regula nu aduc cine stie ce noi tehnologii. Totusi am zis sa le incerc.

Reprezentantul Sony a inceput sa-si spuna „cantecelul” printre care a mentionat si de tehnologia de stabilizare optica a imaginii Sony Balanced Optical SteadyShot. M-a invitat sa dau zoom maxim dupa care sa observ ce se intampla. Ei bine aflati ca imaginea statea pe loc. Nu mai stiu ce putere de marire scria pe aparat nici aparatul nu stiu ce model exact era, dar 10x cred ca avea. Ideea este ca mie imi cam tremura mana la filmare, si asta s-a vazut si in filmarile pentru reviewuri.

Priviti cum se comporta filmand din masina

Tehnologia a fost prezentata la inceputul anului la CES 2012 Las Vegas, aceasta va fi prezenta in trei noi camere video care pe piata eu nu am gasit decat modelul Sony HDR-CX730E. Diferenta dintre un sistem normal de stabilizare optica si cel de la Sony, Balanced Optical SteadyShot este ca la cel normal se misca lentilele/senzorul in functie de producator, iar in cazul de fata obiectivul impreuna cu senzorul sunt intr-o carcasa care sta pe loc la miscarile mainii, bineinteles cu anumite limite (destul de mari).

Priviti mai jos cum se comporta un obiectiv cu Balanced Optical SteadyShot la miscarea camerei

Alte modele care incorporeaza Optical Balanced SteadyShot: HDR-PJ740 si HDR-TD20 (disponibile in Romania).

Prezentarea Sony a tehnologiei

Ce parere aveti de Optical Balanced SteadyShot ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Bijuterii 06/07/2012 at 11:23 - Reply

    Deci practic Sony a incorporat SteadyCam-ul in interiorul camerei video. Fantastic!

Postează un comentariu: