CES: HTC Thunderbolt

Publicat pe 10 ian. 2011 - 18:21 de Mîrzac Iulian

Lansat la CES in cadrul conferintei companiei de telefonie mobila Verizon, Thunderbolt este primul telefon cu suport pentru retelele LTE si multa lume a spus ca este foarte rapid (deci numele nu a fost pus degeaba). Device-ul a fost testat pe reteaua LTE de la Verizon de cei de la CNET incarcand www.cnet.com. Site-ul s-a incarcat in cateva secunde dupa care au dat drumul si la un videoclip. Pe alte smartphone-uri ar fi durat in jur de 20-30 de secunde sa incarce aceeasi pagina spun cei de la CNET. Chiar si videoclipurile pe care le-au testat de pe site-ul cnet.com s-au incarcat in cateva secunde fara sa aiba intreruperi.

Thunderbolt nu foloseste procesorul dual-core Tegra de la Nvidia, in schimb pastrandu-l pe Qualcomm Snapdragon de 1Ghz (model MSM8655), ceea ce este un pic dezamagitor, insa smartphone-ul s-a simtit rapid.

La partea de design Thunderbol este un produs foarte aseamanator celorlalte smartphone-uri HTC. Diferit de restul HTC-urilor este linia curba de pe spate, care-l face mai confortabil de tinut in mana. Din ce in ce mai mult va conta confortul smartphone-urilor pentru ca le vom tine, din ce in ce mai mult in mana pentru browsing si alte task-uri.

Thunderbolt Masoara 12.2 cm inaltime, 6,6 cm latime si are o grosime de 1.27 cm, iar greutatea este de 164 grame, deci este destul de robust insa isi merita fiecare gram in plus. Ecranul are o diagonala de 4,3 inci si este de tip WVGA si are o rezolutie de 800×480 pixeli. Desi nu este cu mult diferit fata de restul modelelor display-ul sau este destul de clar si luminos iar accelerometrul si touch-screen-ul au functionat foarte bine si foarte rapid.

Thunderbolt va folosi Android 2.2 cu ultima versiune a sistemului de securitate HTC Sense si va putea fi upgradat pentru Android 2.3. Va oferi un spatiu de stocare de 8Gb ca memorie interna, si va avea 768 MB RAM, o camera de 8 megapixeli cu filmare HD, o camera frontala de 1.3 Megapixeli si o baterie de Litiu de 1.400 mAh.

Pretul si data de lansare exacta nu au fost dezvaluite pentru moment insa Verizon a spus ca telefoanele cu suport LTE sunt asteptate de catre companie pe la mijlocul anului.

Imagini

[nggallery id=43]

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: