Cerinte minime pentru producatorii de tablete Windows 8

Publicat pe 20 ian. 2012 - 20:38 de Mîrzac Iulian

Microsoft va face din ce in ce mai multe pentru a oferi aceeasi experienta a utilizatorului pe toate dispozitivele sale care vor avea Windows si pentru asta viitoarele produse care vor implementa sistemul de operare vor trebui sa aiba un minim al specificatiilor. La telefoane deja s-au impus anumite specificatii minime si se pare ca si la tablete se vor aplica restrictii pentru partea hardware. Fara asemenea restrictii tablletele nu ar functiona corespunzator pe configuratii prea slabe.

„O tableta este definita ca fiind un dispozitiv portabil lipsit de cabluri care combina functiile unui computer, un ecran si o sursa de energie portabila intr-o singura carcasa. O tableta nu trebuie sa aiba atasata permanent o tastatura sau un dispozitiv pentru controlul cursorului, dar i se pot atasa temporar prin intermediul unor porturi sau unor dockuri.”

Exact ca si in cazul telefoanelor Windows Phone, viitoarele tablete cu Windows 8 vor trebui sa integreze cinci butoane fizice pentru: on/off, blocarea rotirii automate a ecranului, butonul Windows, doua butoane de volum. Cat despre rezolutia ecranului minimul acceptat este de 1366 x 768 pixeli si o adancime de culoare de 32 biti. Dimensiunile panelului ecranului trebuie sa se potriveasca perfect cu raportul dintre rezolutia inaltimii si latimii ecranului. Bineinteles rezolutia ecranului poate fi mai mare de 1366 pe latime si 768 pentru inaltime.

Capacitatea touchscreen minima pe o tableta Windows 8 va fi de a suporta minimum cinci puncte de atingere, adica cate unul pentru fiecare deget al unei maini, asta pentru a putea face operatii cat mai complicate in viitoarele aplicatii Windows 8 pentru tablete.

Pe partea de comunicare vor trebui sa suporte 3G, si GPS asistat, iar in cazul in care tableta va suporta si standardul NFC vor trebui sa aibe zona in care trebuie apropiate dispozitivele in timpul conectarii marcate ca „zona de atingere”.

Alte specificatii minime pe care producatorii de tablete Windows 8 vor trebui sa le respecte sunt: 10GB spatiu de stocare minim imediat ce incepe sa fie utilizata tableta, WiFi, Bluetooth 4.0 +LE (care vine de la low energy), suport Direct3D 10, camera foto capabila de 720p, senzor de lumina, magnetometru, accelerometru, giroscop si difuzoare USB 2.0.

Mai pe scurt tabletele cu Windows 8 vor fi bine pregatite pentru viitor, daca ne uitam in lista de mai sus, care contine „specificatii minime.”

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: