Cea mai mare cladire din lume, proiect pentru Moscova

Publicat pe 28 dec. 2007 - 0:52 de Mîrzac Iulian

    Cursa pentru cea mai inalta cladire din lume e din ce in ce mai apriga si acest lucru deoarece designerul Sir Norman Foster a proiectat ” Insula de Cristal ” constructie ce se inalta la 457 m, o suprafata de 2.5 milioane metri patrati, si un brad in valoare de 4 miliarde de $ in fiecare craciun. Megastructura botezata „Insula de Cristal” a fost gandita ca „un oras intr-o cladire” si va include 900 de apartamente, 3000 de camere de hotel, o scoala internationala pentru 500 de elevi, cinema, teatru, un complex sportiv si mai multe. 

Din motiv ca cei care au demarat proiectul au vrut ceva cat mai eco-prietenos si economic, cladirea va genera electricitate folsindu-se de panourile solare si generatoarele eoliene de pe cladire.

Insula de Cristal

Va economisi bani si la incalzire cladirea avand posibilitatea de a ajusta nivelul de patrundere al luminii solare pana in centrul cladirii cu ajutorul unor panouri cu ajustare dinamica a opacitatii.

Insula de Cristal

Daca acest indraznet proiect va ajunge sa devina realitate asta nu se va intampla mai devreme de 2012-2013.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. vlad 16/03/2012 at 21:23 - Reply

    NU VREAU SA RAU DAR SUNT CELE MAI COPLESITOARE IDEI DAR BIRJ KHALIFA TOT E PE PRIMU LOC

    • Mirzac Iulian 16/03/2012 at 23:27 -

      Ok. Dar vezi ca articolul este din 2007….

Postează un comentariu: