Cea mai bună alegere pentru un laptop de sub 1600 lei

Publicat pe 20 ian. 2016 - 8:35 de Mîrzac Iulian

Alege un LAptop

Astăzi am să va povestesc pe scurt cum un amic de facultate m-a întrebat ce laptop să-și cumpere. M-am gândit că informația vă este și vouă utilă. M-a întrebat care ar fi cea mai bună alegere pentru un laptop de până în 1600 de lei ca să mai scurtez citatul. „Iuliane recomandă-mi un laptop, nu contează dacă are placă video bună, să meargă bine pe Internet și alte aplicații simple”.  Ca orice tip cunoscut că „le știe pe toate în ale calculatoarelor” i-am spus că am să caut un laptop și îi trimit lista cât mai curând.

Chiar am găsit câteva modele care m-au încântat. Nu am rămas dezamăgit de funcții lipsă ori specificații slabe. Parcă și-au mai revenit prețurile la laptopuri. Anul trecut erau configurațiile cam scumpe. Poate la același preț găseai fără placă video dedicată. Să nu o mai lungim, mai jos aveți lista cu laptopuri.

Acer Aspire E5-573G-306R

 

1. Acer Aspire E5-573G-306R – 1.599 Lei

Configurația pe scurt include un procesor Intel Core i3-4005U 1.70GHz Haswell, RAM 4GB, HDD 1TB, DVD-RW, GPU nVidia GeForce 920M 2GB

Dacă mă întrebați de ce l-am pus pe primul loc este în special pentru că are configurația mai echilibrată. Procesorul este de ultimă generație de la Intel și cred că Acer chiar s-a gândit la toate când au făcut acest laptop. Include placă video Gigabit, Bluetooth 4.0, și suportă ultimele standarde pentru conexiuni wireless 802.11 ac.

Am avut un laptop Acer și nu prea mi-a plăcut construcția sa însă în ultimii ani (3-4), mi se pare că nu mai este asta o problemă. Poate designul balamalei l-aș fi făcut ca la laptopurile Lenovo, care se spune că pune presiune mai mică pe carcasă (esențial pentru a rezista în timp la cât mai multe închideri și deschideri).

Acer Aspire E5-551G-T6Q7

2. Acer Aspire E5-551G-T6Q7  – 1.599 Lei

Configurația pe scurt: Are procesor AMD Quad-Core A10-7300 2.0GHz, RAM 4GB, HDD 1TB, GPU AMD Radeon™ R7 M265 2GB

Știți dacă ați mai citit articolele mele că sunt fan al APU-urilor de la AMD. Motivul pe scurt este că oferă performanțe bune chiar și pentru rularea ultimelor jocuri. Performanțele acestor procesoare nu se limitează doar la rularea jocurilor sau aplicațiilor care au nevoie de procesare GPU, sunt aproape echivalente procesoarelor Intel care sunt recunoscute ca fiind mai bune pentru aplicațiile care cer procesare intensivă. Eu am jucat pe un APU slab Crysis 2, și l-am și terminat. În acel moment nu foloseam decât un laptop.

Lenovo G50-45

3. Lenovo G50-45 – 1.549 Lei

Configurația pe scurt: Are procesor AMD Quad Core A8-6410 2.00GHz, 15.6″, RAM 4GB, HDD 1TB, DVD-RW, GPU AMD Radeon R5 M330 2GB

Îmi place cum fac cei de la Lenovo laptopuri. Au tastaturi foarte bune, sunt solide și nu în ultimul rând driverele le preiei ușor de pe site. Are aceleași beneficii ca și cele de mai sus, doar că are WiFi pe standard n, care nu este chiar o mare problemă dacă nu folosești un router cu standard superior.

4. Dell Inspiron 3542 – 1.499 Lei

Configurația pe scurt: are procesor Intel Core i3-4005U, 1.70GHz, Haswell, RAM 4GB, HDD 500GB, DVD-RW, GPU nVidia GeForce 820M 2GB

A patra variantă este pentru cazul în care chiar placa video nu era atât de importantă. Așa și pentru voi dacă bugetul este limitat la 1.500 iar placa video nu este necesar să fie o versiune mai nouă, atunci s-ar putea să fie alegerea cea mai bună pentru voi. Doar țineți cont că are capacitate de stocare 500 GB.

Are procesor cu nucleu Haswell deci dacă nu contează că nu are gigabit LAN, și memoria de 1TB atunci acesta ar trebui să fie laptopul potrivit pentru cineva care nu poate depăși 1.500 lei.

Prețurile sunt pentru perioada aceasta promoționala de Revoluția Prețurilor la eMAG, deci s-ar putea să fie diferite după sfârșitul campaniei.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: