Canon urmeaza sa automatizeze liniile de productie din Japonia

Publicat pe 16 mai 2012 - 18:09 de Tita Mihai

Canon a anuntat ca urmeaza sa automatizeze liniile de productie din fabricile sale care se ocupa cu asamblarea de camere foto din Japonia. Robotii nu vor lua de tot locul oamenilor, insa multe dintre operatiile de asamblare vor fi facute de catre acestia. Acesta decizie vine pe fondul deprecierii yenului, multe companii au fost nevoite sa paraseasca Japonia din aceasta cauza si sa se relocheze. Reprezentantii Canon vor sa evite acest lucru si spun ca un sistem aproape complet automatizat va duce la taierea costurilor de productie si ii va permite sa ramana in Japonia.

Din fericire aceasta masura nu va duce la pierderea de locuri de munca, angajatii ale caror locuri vor fi preluate de catre sistemele automate vor fi relocati in alte departamente ale companiei. Canon spera ca aceasta masura sa fie luata pana in anul 2015 sau chiar mai devreme.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: