Calitatea internetului mobil 4G în România conform OpenSignal

Publicat pe 8 feb. 2016 - 8:22 de Mîrzac Iulian

Calitate LTE la nivel Global - Q4 2015

După ce în Q3 2015 Vodafone România era clasată pe locul 2 la nivel mondial la viteza de transfer a datelor pe internet mobil 4G acum Open Signal lansează un nou raport cu rezultatele din Q4 2015.

Așadar România apare pe locul 6 în topul de sus al celor mai rapide conexiuni la Internet disponibile. Dacă săpați mai mult și butonați în rapoarte mai mult aflați că defapt Vodafone România oferă al doilea cel mai rapid Internet Mobil 4G la nivel Global. 33Mbps raportează OpenSignal ca medie pentru Vodafone România pe Q4 2015, următorul operator fiind SingTel din Singapore care oferă o rată de transfer medie la download de 40 Mbps.

Vodafone Internet Mobil - Q4 2015

Viteza de Download medie Romania - Q4 2015

La acoperire 4G România nu stă foarte bine, nu este pe locurile fruntașe, dar asta se întâmplă pentru că 4G-ul în România a fost lansat după mai mulți ani (2-3 ani) după alte țări din lume.Acoperire LTE la nivel Global - Q4 2015

Concluzia este că trebuie să ne bucurăm și să profităm de calitatea Internetului din România. Acesta este unul din numeroasele motivele pentru care companiile de tehnologie investesc în România, și se dezvoltă de la zero în România.

Statistica OpenSignal este realizată cu ajutorul utilizatorilor care folosesc aplicația lor, deci rezultatele pot fi ușor diferite în realitate. Totuși faptul că informația a mai fost confirmată în trecut și de alte companii de testare a rețelelor de telefonie mobilă înseamnă că sunt aproape de realitate. Poți contribui și tu la raportarea calității Internetului instalând aplicația lor pe iOS sau Android.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: