Apple vine cu un update pentru iOS privind încetinirea procesorului odată cu uzarea bateriei

Publicat pe 18 ian. 2018 - 8:33 de Mîrzac Iulian

Apple revine asupra problemei de încetinire a performanței procesorului odată ce bateria începe să se uzeze.

Urmează în curând un update la iOS 11.2.5 care este în ultimul stadiu beta (testare). Următorul update care ar trebui să apară public în luna Martie va veni cu un update care va permite utilizatorilor să vadă uzura bateriei direct în setările sistemului de operare și mai mult de atât vor putea alege dacă sistemul de operare va reduce viteza procesorului pentru a atinge o autonomie mai mare sau nu.

Decizia companiei vine în urma acuzațiilor venite din partea utilizatorilor care afirmau că telefoanele lor mobile iPhone mergeau mai greu după un an de utilizare. Apple a lansat atunci un comunicat de presă în care explica de ce reduce viteza procesorului și care sunt implicațiile tehnice.

Tim Cook declară pentru companie că update-ul va informa utilizatorii foarte clar atunci când telefonul urmează să reducă performanța procesorului pentru a evita fie scăderea autonomiei, fie pentru a preveni închiderea bruscă a telefonului. Vei avea opțiunea de a dezactiva noua funcție însă compania nu recomandă.

Utilizatorii vor putea merge în service pentru înlocuirea bateriei la jumătate de preț (deși încă nu este confirmat că în România se poate face asta la jumătate de preț încă). Va fi o perioadă de probleme cu stocul de baterii datorită cererii mari, dar va merita așteptarea.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Raluca 22/02/2018 at 13:05 - Reply

    Sunt curioasa daca se va lua in considerare si la noi acea promotie cu schimbarea bateriei la jumatate de pret..slabe sanse, dar tin pumnii… Am un feeling ca vor fi numai stoc-uri lipsa in cazul in care se va aproba.

  2. Andrei 08/02/2018 at 17:15 - Reply

    Era si timpul sa faca ceva in privinta asta. Merci de info!

Postează un comentariu: