Alcatel Onetouch anunţă primul lor smartwatch la CES 2015

Publicat pe 7 ian. 2015 - 16:44 de Caisim Andrei

Alcatel-OneTouch-Watch-Header-big-2

Dacă vă gândiţi cumva să vă cumpăraţi un smartwatch în viitorul apropiat, iată că cei de la Alcatel OneTouch au anunţat ieri că vor lansa un nou concurent pe piaţa smartwatch-urilor.

Acest ceas inteligent, ca şi restul de pe piaţă, comunică cu telefonul utilizatorului prin Bluetooth 4.0, şi alertează utilizatorul în cazul unor apeluri primite, a mesajelor text sau a update-urilor primite de pe reţelele de socializare. El vine cu un ecran tactil de 1.22 inch care poate fi folosit pentru a controla redarea muzicii, permite activarea camerei foto de la depărtare, şi poate fi folosit şi în cazul în care ai uitat unde ţi-ai pus telefonul sau te depărtezi prea mult de el.

De asemenea, el vine şi cu o suită întreagă de senzori: senzorul pentru monitorizarea ritmului cardiac, accelerometru, giroscop, altimetru şi busolă digitală. Cu ajutorul aplicaţilor instalate pe telefonul utilizatorului, ceasul mai poate monitoriza şi ciclul de somn, distanţa acoperită în mers, numărul de paşi făcuţi şi numărul caloriilor arse.

Ceasul are şi certificare IP-47 rezistent la apă, vine în 4 combinaţii de culori, şi este finisat cu materiale ce includ crom şi oţel inoxidabil. Versiune minimă compatibilă de Android este 4.3, iar cea de iOS este 7.

Încărcarea acumulatorului de 210 mAh de la 0 la 100% durează aproximativ o oră, şi se face printr-un conector USB aflat la capătul curelei ceasului. O încărcare ar trebui să dureze în mod normal de la două până la patru zile.

Alcatel Onetouch nu au zis şi preţul exact al ceasului sau momentul în care ceasul va fi disponibil, însă din spusele lor va fi vândut la un preț mai mic decât cel al concurenţei.

alcatel-onetouch-watch-1

Despre Autor

Inca de mic m-au atras gadget-urile si tehnologia.

Postează un comentariu: