Adobe nu mai oferă suport Flash pentru dispozitivele mobile!

Publicat pe 30 iun. 2012 - 20:46 de Boboc Gheorghe

În luna aprilie a anului 2010 pe site-ul Apple a apărut o scrisoare deschisă publicată de Steve Jobs pe care a numit-o ” Thoughts on Flash ”. În acea scrisoare, Steve a răspuns la întrebarea de ce Apple refuză să suporte Flash, astfel obligînd Adobe să renunțe la dezvoltarea platformei pentru dispozitivele mobile Apple. Zilele trecute, Adobe Systems a făcut o declarație oficială conform căreia compania renunță la Flash în favoarea standardului HTML5. Pînă acum, Flash-ul era pe dispozitivele mobile cu Android, însă din 15 august Flash Player-ul nu va mai fi disponibil în Google Play. De asemenea viitoarele versiuni ale OS-ului mobil de la Google nu vor mai suporta Flash, începînd cu Android 4.1.

În general, decizia de a opri dezvoltarea Flash mobile a fost în mare parte influnțată de dorința Apple de a renunța la această platformă, pentru că ei au fost primii care au renunțat la ea, iar pe acel timp, Adobe nu s-a comportat prea democratic și matur, cu privire la asta. Apple le-a oferit o șansă, spunîndu-le să vină cu un Flash mai rapid, ceea ce nu au făcut. Însă dacă e să analizăm trendul Web, HTML 5 se dezvoltă din ce în ce mai rapid, și devine foarte popular în rîndul dezvoltatorilor, plus că nu e nevoie de nici un plugin stupid pentru al rula, totul e în browser.

Iată ce a declarat Adobe Systems:

[quote type=”medium” align=”left”] Nu vom mai adapta Flash Player-ul pentru dispozitivele mobile, pentru noile versiuni de browser, versiuni ale platformelor mobile și pentru configurările sale. [/quote]

Dar stați liniștiți pentru că toate jocurile și aplicațiile care funcționează cu Flash vor fi disponibile în continuare. Adobe a subliniat faptul că update-ul se face doar pentru browser.

Însă vine și vestea mai puțin pozitivă pentru utilizatorii Android. Dacă pe device-ul dumneavoastră Android Flash Player-ul nu este preinstalat, atunci după aplicarea interdicției oficiale nu veți mai putea să-l instalați.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: