Adobe a lansat o unealta pentru animatii HTML 5

Publicat pe 3 aug. 2011 - 22:47 de Mîrzac Iulian

Adobe nu sta cu mainile in san uitandu-se cum lumea tranziteaza catre noua tehnologie HTML5 si lanseaza Adobe Edge, noua sa aplicatie de design si animatii web, care ar trebui sa inlocuiasca pe viitor Adobe Flash. Cu ajutorul Edge veti putea crea continut multimedia, animatii, folosind tehnologiile HTML 5, CSS3 si JavaScript.

Este prima aplicatie profesionista pentru crearea de animatii HTML5 de pe piata si este momentan distribuita gratuit, dar cu un scop: pentru a obtine parerea developerilor si web-designerilor despre aceasta.

Pentru cei familiarizati cu site-ul Adobe, stiu ca si serviciul de distribuire a newsletter-ului din partea firmei se numeste tot Edge si asta a creat confuzie utilizatorilor.

Aplicatia care se bazeaza strict pe standarde HTML nu incorporeaza nimic din tehnologia Flash si nu este creata pentru a inlocui programele de web design precum Dreamwaver sau Flash, ci a fost creata special pentru a colabora impreuna cu ele, pentru a crea continut mixt si bineinteles pentru ca Adobe sa-si pastreze pozitia de leader in domeniul Web Design-ului si in crearea infrastructurii pe baza carora se dezvolta site-uri.

Crearea de continut HTML5 devine de o importanta majora din moment ce utilizatorii de telefoane mobile smart sunt din ce in ce mai numerosi in acest an numarul de smartphone-uri depasind utilizatorii de PC-uri.

Adobe promtie update-uri continue pentru Adobe Edge pe masura ce tehnologia HTML5 va avansa.

Demo

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: