Filmare din „Izolare” la Rezoluție 8K cu Samsung Galaxy S20 Ultra 5G!

Publicat pe 11 apr. 2020 - 16:19 de Mîrzac Iulian

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G a fost cel mai așteptat telefon la început de an și nu m-a dezamăgit. A ajuns la mine prin programul Orange prin care poți și tu testa cele mai noi smartphone-uri de pe piață: ”Orange Smartphone Tester”.

Încă din toamnă se zvonea că va fi capabil de filmare 8K și asta datorită procesorului care urma să fie implementat pe acest smartphone și care promitea suficientă putere de calcul pentru a procesa un volum atât de mare pe cât cere o filmare la o rezoluție atât de înaltă.

Este primul telefon care filmează la rezoluția 8K din rândul brandurilor cunoscute la nivel mondial și deși vine cu câteva compromisuri atinge un nivel de calitate suficient pentru a putea produce un material video de calitate.

Trebuie să te folosești de ce ai mai bun, iar în cazul filmării 8K pe Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, trebuiesc limitate mișcările rapide, trebuie ținut cont de încadrarea subiectului pentru că pe rezoluție 8K smartphone-ul va face zoom și de numărul de cadre pe secundă limitat la 24.

Eu m-am gândit să fac un scurt montaj cu ce se mai întâmplă prin jurul locuinței în perioada de izolare socială din această perioadă. Voi putea urmări materialul 8K apoi în viitor pe un televizor performant. Tu documentezi cumva această perioadă? Sau abia aștepți să treacă cât mai repede?

Pentru rezoluția 8K, apăsați pe rotița din dreapta jos al player-ului YouTube

Iar dacă devii mai serios cu filmările făcute prin telefon, ai putea folosi FILMiC, poate cea mai folosită aplicație care-ți va permite să faci setări speciale care în mod normal telefonul nu te lasă să le faci cum ar fi: să setezi nivelul de calitate sau aspectul dintre lungime și lățime a materialului video.

După filmare materialul video trebuie și editat, iar eu îți voi recomanda să folosești funcția Ingest din Premiere Pro care transformă materialele video de rezoluție 8K în materiale mici de 1024 / 1280 pixeli cu care să poți lucra rapid.

Cam așa este să filmezi la rezoluție 8K: ai nevoie de spațiu mult de stocare (500-600 MB / minut) și apoi de putere de calcul pentru a edita materialul fluent.

Bonus din partea Samsung cu funcția 8K Video Snap: Poți scoate imagini foarte bune dintr-un clip apăsând în timp ce te uiți la un videoclipul 8K pe butonul care apare în colțul din stânga sus.

Imaginile ies la o rezoluție de 33 MP (depinde însă subiectul cât de mișcat era în videoclip pentru a obține cea mai bună claritate și de lumină), dar chiar sunt impresionat. Cred că este prima dată când sunt încântat de un cadru extras dintr-un material video pentru că arată exact ca o fotografie obișnuită fără probleme mari de calitate.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: