7 miliarde de dolari vor fi investiți într-o nouă fabrică în China de către Samsung

Publicat pe 4 apr. 2012 - 1:07 de Boboc Gheorghe

Noua fabrică se va afla în Xian (China, Shanxi), cu scopul de a produce cipuri de memorie flash de tip NAND. Potrivit sursei The Korea Times, acest lucru a fost declarat de catre purtatorul de cuvint al comapaniei sud-coreene Ken Noh. Potrivit acestuia, consiliul de administratie deja a aprobat alocarea a 2,3 miliarde de dolari pentru acest proiect. Surse anonime au declarat ziarului ca era prevazut ca loc de constructie si Pekin, insa alegerea a fost in favorea Xian din motivul sprijinului financiar si administrativ din partea autoritatior regionale.

In prezent, Samsung are in posesia sa doar o singura uzina de producere a chipurilor in Austin (SUA, Texas), aici de asemnea se produc si accesorii pentru iPad. In acest an comenzile din partea Apple s-au majorat pina la 11 miliarde de dolari, în timp ce în 2011, producătorul sud-coreean a pus la dispozitie companiei Apple productie in valoare de 7,8 miliarde de dolari.

Bloomberg subliniaza ca Samsung sporeste productia pe fonul creşterii prognozate a cererii pentru aceste produse cu 49 la suta in perioada 2010-2015. Concurentii companiei coreene care produc cipuri de memorie flash DRAM sunt in pierderi după un declin record al preţurilor pentru dispozitivele de acest tip.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: