Vision Pro este noul produs inovator de la Apple!

Publicat pe 6 iun. 2023 - 21:13 de Mîrzac Iulian

Aseară la începutul evenimentului anual WWDC 2023 Apple a retrezit interesul oamenilor pentru tehnologie anunțând câteva update-uri la actualele lor produse și sistemele lor de operare, ca la final să fie anunțat și mult așteptatul Apple Vision Pro!

Ce este Apple Vision Pro?

Este un nou produs inovator la care au muncit în ultimii ani și care este o încrucișare între o cască cu realitate augmentată (AR) performantă, camere foto cu senzori, căști audio, microfoane, senzori de adâncime, dar și senzori care detectează mișcările ochilor tăi și ale mâinilor pentru lansarea comenzilor în interfața grafică!

Acesta este primul produs Apple prin care utilizatorii privesc, nu la care privesc.

Dispozitivul care seamănă cu o pereche de ochelari de schi mai mare, este echipat cu o baterie externă care se atașează printr-un conector dedicat. Headsetul este controlat cu ochii, mâinile și vocea.

EyeSight va fi modul prin care utilizatorul nu va fi izolat de mediul înconjurător și de cei care sunt pe lângă tine pentru că îți vor vedea ochii prin cască. Va fi însă o versiune digitală a ta înregistrată la începutul setării și calibrării aparatului.

Pentru cine este Vision Pro?

Vision Pro este destinat utilizării în primul rând ca un dispozitiv AR, dar poate comuta între realitatea augmentată și realitatea virtuală folosind un buton asemănător rotiței de pe Apple Watch doar că mult mai mare.

Acesta este conceput pentru a fi utilizat fără un controler de mână precum la căști VR create până în prezent, iar utilizatorii pot naviga prin rândurile de pictograme ale aplicațiilor într-un sistem de operare numit visionOS doar privindu-le și făcând gesturi cu mâna. Dispozitivul este compatibil cu accesoriile Bluetooth, inclusiv Magic Keyboard și Magic Trackpad, și permite conectarea la Mac într-un fel de „continuity mode” pentru a permite utilizarea aplicațiilor MacOS cu ajutorul Vision Pro.

Nu știm cine este publicul țintă, dar la fel precum și la alte noi produse lansate de Apple prima versiune a fost folosită de multe ori pentru a permite utilizatorilor să o folosească și să îi traseze direcția în care acest produs va ajunge să fie folosit mai mult. Unii spun că va fi folosit mai mult de utilizatori care au nevoie de un mare spațiu de afișare precum cei cu 3-6 monitoare, alții spun că de către utilizatorii care editează fotografii, designeri 2D / 3D sau cei care editează materiale video.

În prezentare a fost și ceva focus pe simplul content video 2D dar și 3D pentru că headset-ul va fi capabil să înregistreze materiale video 3D, însă nu știu cine va fi dispus să poarte acel aparat bizar pe cap pentru a surprinde momente faine din viață chiar dacă rezultatul va fi un fel de redare a realității din trecut.

Cum se folosește Vision Pro?

Utilizatorii pot selecta și derula elementele de pe ecran prin atingere sau prin comenzi vocale. Apple afirmă că „sute de mii de aplicații iPhone și iPad familiare” vor funcționa automat în acest mod. În plus, căștile suportă accesoriile Bluetooth, inclusiv Magic Keyboard și Magic Trackpad, și vă permit să conectați Mac-ul pentru a-l utiliza în interiorul căștii. Camerele orientate în jos pot capta mâinile chiar dacă acestea sunt pe lângă corpul utilizatorului.

Specificații Vision Pro

Headset-ul are un cadru din aluminiu și un front de sticlă care arată a 2024 (are mai mulți senzori, 12 camere video, un ecran 4K pentru fiecare ochi și un computer cu procesor M2 care este răcit cu un ventilator. Masca căștilor și cureaua sunt căptușite cu pânză și sunt modulare, iar Apple spune că acestea se pot adapta pentru a se potrivi oricărei forme ale feței și dimensiuni ale capului.

Există și un nou procesor numit R1 care va procesa tot inputul de date primit de camere, senzori și speculez că ajută întreg sistemul să aibă o mare precizie în detectarea persoanelor, gesturilor mâinilor și apoi executarea comenzilor de către M2 (procesorul de bază al sistemului).

Preț și disponibilitate Apple Vision Pro

Apple Vision Pro va avea un preț de pornire de 3.499 de dolari și va fi lansat la începutul anului viitor, începând cu piața SUA, iar noi țări vor avea disponibil produsul pe parcursul anului.

Poate vă întrebați de ce este o așa mare distanță între anunțare și când va fi disponibil produsul însă este o perioadă numai bună pentru dezvoltatori să vină cu propriile aplicații sau jocuri care vor face din experiența de utilizare Vision Pro una fantastică.

Prezentarea video pentru Apple Vision Pro este mai jos în caz că nu ai văzut-o. Ce părere ai despre viitor? Ești curios să testezi anul viitor headsetul?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: