Tu câtă memorie de stocare ai disponibilă pe smartphone ?

Publicat pe 26 ian. 2014 - 18:18 de Mîrzac Iulian

Memorie disponibila pe telefon

Dacă ți-ai cumpărat un smartphone atunci ai fost dezamăgit imediat cum ai apucat sa-l utilizezi văzând ca memoria disponibila pentru stocare nu este asa cum apare pe cutie, cum ai văzut-o în magazin, sau în reclama acelui telefon. Explicația este foarte simpla: asa cum PC-ul când îl cumperi iți este oferit de regula fără sistem de operare (cel puțin în România), și smartphone-ul are o memorie de tip flash care  este sa zicem 16 GB, însă trebuie și sistemul de operare sa fie instalat plus aplicațiile create de compania producătoare asa ca într-un final ajungem la 12 GB sau chiar mai jos.

Noroc ca memoria smartphone-urilor creste de pe un an pe altul standard-ul pentru anul 2014 fiind cel mai probabil 32GB pentru ca altfel am fi ajuns sa ocupam o mare parte din spațiul de stocare din memoria interna. Aceasta nu ar fi o problema pentru telefoanele cu suport pentru carduri microSD însă problema reala este ca o parte dintre aplicații sunt obligatoriu instalate în memoria interna a telefonului din cauza anumitor restricții.

După cum vedem în imaginea de mai sus găsite într-un articol de pe o publicație străină, iPhone 5C este lider în spațiu disponibil pe smartphone când începi sa-l utilizezi, apoi urmând Nexus 5 si iPhone 5S și Sony Xperia Z1, nu putem spune același lucru și despre Samsung Galaxy S4 care oferă 8.56GB din cei 16GB arătați în reclame. Este puțin mai mult decât jumătate din cei 16 GB. Exact ce spuneam mai sus ca se datorează în special aplicațiilor/funcțiilor introduse de producător care știm ca la Galaxy S4 sunt multe.

Voi cat spațiu aveți disponibil pe telefonul mobil fără sa instalați nimic pe el ? Sunteți mulțumiți de ce ați cumpărat ?

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: