Top aplicații iOS lansate în August 2014

Publicat pe 6 sept. 2014 - 19:53 de Mîrzac Iulian

A mai trecut o lună și s-au mai lansat o mulțime de aplicații interesante pe iOS, aplicații testate în mare parte de noi, și despre care vă vom povesti mai jos, nu știu voi ce impresie aveți dar părerea mea este că pe iOS se lansează mai multe aplicații premium lunar decât pe Android, unele mai sunt și cu plată însă chiar merită să le cumpărați dacă aveți neapărată nevoie.

Fotografierea la 360 de grade, crearea unui timelapse este acum mult mai ușoară, gătitul, etc.

Photo Sphere

Photo Sphere Camera de la Google

Este o aplicație foarte des utilizată de cei cu Android, funcția a fost integrată inițial pe Nexus 4 Android 4.2 și este destinată creării fotografiilor de jur împrejur la 360 de grade dintr-o locație în care te afli la un moment dat. Aplicația folosește giroscopul și senzorul de orientare pentru a-ți indica unde trebuie făcută următoarea fotografie pentru ca la sfârșitul procesului să pari înconjurat de poze în interiorul aplicației.

La final aplicația citește coordonatele GPS pentru că vei putea salva fotografia pe Google Maps. Este o aplicație mișto pentru că înaintea telefoanelor fotografiile 360 de grade se făceau cu aparatele foto apoi urcate pe o aplicație pe calculator și lipite, vizualizarea lor online se făcea cu o aplicație Java. Voi puteți să faceți cu peisaje, sau mai văd o utilizate în imobiliare ;).

Sporty

Sporty

Este o aplicație pe care am găsit-o navigând prin lista de aplicații din AppStore săptămâna trecută. Îți găsește rapid oameni cu care să poți practica anumite sporturi, asta spune că face. Am testat-o și nimeni nu era în zona mea care avea ceva stabilit, probabil că la noi încă nu se folosește sau foarte puțin (asta rămâne să-mi spuneți voi).

Am introdus-o în listă pentru că este o idee de care nu am mai auzit până acum, și sunt sigur că sunt destui care mai caută câte un partener de alergat, de tenis, de ciclism, sau alte sporturi, așadar sper să prindă și la noi.

Hyperlapse

Hyperlapse (Instagram)

Aplicația mai mult ca sigur o știu majoritatea, dar pentru cine nu o știe este nou lansată de Instagram (Facebook) și cu ea poți realiza printr-o apăsare de buton timelapse-uri sau hyperlapse-uri. În loc să fotografieze cum s-ar face în mod normal un astfel de material video, aplicația filmează și stabilizează materialul video foarte bine. Mai jos am făcut eu un material demonstrativ prin care se poate vedea cum se vede un hyperlapse făcut din mers, nu este chiar ca în reclamă dar cred că pe un iPhone 5S s-ar putea să se înregistreze mai bine.

 Skyscanner Hotel Search

Skyscanner Hotel Search

Skyscanner este percepută ca aplicația care îți găsește bilete de avion ieftine. Introduci data plecare și întoarcere, din ce aeroporturi, iar aceasta îți afișează mai multe rezultate, grupate pe zile și poți vedea ce prețuri sunt și în alte zile în acel moment. Dar pentru că turismul este printre cele mai profitabile industrii în acest moment în mediul online, compania a decis să creeze și această aplicație drăguță cu care găsești hoteluri (sau alte tipuri de  ieftine pentru o perioadă aleasă.

Aici chiar sunt curios dacă oamenii vor mai migra de la Booking.com spre acest motor de căutare pentru că pe tabletă spre exemplu Booking.com nu are aplicație pentru iOS, iar aceasta oferă toate funcțiile mai utile de pe Booking în aplicație. Sortare după preț sau tipul de locație, după distanța dinspre centrul orașului, și chiar o hartă cu prețuri a orașului pe care dorești să-l vizitezi.

SideChef

SideChef

Sunt o droaie de aplicații cu rețete sau care te învață pas cu pas cum să gătești însă nu multe îți arată cum să gătești prin imagini. Am mai auzit de una dar care era cu plată așadar acum puteți profita de aplicația aceasta. Rețetele pe care le faci le poți da mai departe pentru a fi preluate de alți bucătari amatori. Aplicația a primit investiție pe Kickstarter recent.

Quora

Quora

Quora este noua aplicație a cunoscutului serviciu de Q&A. Defapt ar fi mai degrabă un fel de Facebook unde se pun întrebări și cele mai votate răspunsuri sunt scoase în evidență. Cele mai multe funcții de pe site sunt prezente acum și în varianta de iPad, până recent exista doar aplicația optimizată pentru iPhone.

Product Hunt

Product Hunt

Product Hunt este aplicația pentru site-ul cu același nume, care te ajută să găsești cele mai bune servicii, aplicații, site-uri de care ai nevoie. Site-ul îl știam de o lună maximum și mi se pare o idee grozavă, numai că depinde și ce grup de oameni votează aplicațiile acelea, și din acest motiv poate nu este sursa cea mai bună întotdeauna, pentru consumator este bună, pentru antreprenori s-ar putea să nu fie.

Star Walk 2

Star Walk 2

Recent la evenimentul LaStele.ro (care cred că a fost în acest weekend în ultima sa ediție de acest an sau posibil să fie weekend-ul viitor) la care am fost pentru observații astronomice și să fac câteva fotografii cu cerul înstelat, cu Galaxia noastră, ar fi fost bună o aplicație de acest gen. Am avut una care nu părea să funcționeze, cerea recalibrarea giroscopului imediat ce-l calibrai, a fost și pe prima pagină în AppStore, trebuie să fie grozavă.

Poți identifica stele, constelații, sateliți, comete, toate în timp real pentru că downloadează informații de pe Internet.

Ați descoperit și voi alte aplicații în August care merită menționate în acest top?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: