The MacBook Air

Publicat pe 16 ian. 2008 - 1:32 de Ioan Laurentiu

MacBook AirS-a deslusit misterul conferintei de ieri 15.ian.2008 de la San Francisco din cadrul conferintei anuale Macworld, pe Banner era vorba despre noul The MacBook Air care are o grosime de doar 3/4 inch in punctul cel mai gros , multi touch trackpad si nu are unitate optica , aceasta se gaseste de cumparat pe USB (costa aprox. $99). Pretul de plecare al acestui nou Laptop este de 1799 $ .

La acea conferinta s-a mai vorbit si despre un alt sistem revolutionar pentru back-up numit Time Capsule acesta vine in 2 versiuni de 500GB ( costa 299$) si de 1TB (costa $499) iar back-upul se realizeaza folosind tehonologia Wireless. Ambele vor fi disponibilie incepand de luna viitoare.

MacBook Air are un procesor Intel Core 2 Duo power (1.6 Ghz standard, 1,8 Ghz optional), 2Gb memorie (fara posibilitate de upgrade), placa video Intel GMA X3100 , un display LED (nu LCD ) 13.3″ si un HDD de 80GB, 1.8″ . Un SSD de 64GB poate fi achizitionat optional pentru MacBook Air. Pentru a-i mentine forma si grosimea foarte subtire, MacBook Air are doar un port USB 2.0, un micro-DVI si o iesire audio. Laptopul include si o camera web iSight si tastatura e iluminata. Apple MacBook Air nu include support WiMax, EV-DO sau HSDPA avand in vedere numele Air dat laptopului in schimb are un WiFi 802.11 n, suport Bluetooth 2.1.

Laptopul rezista 5h, declara Apple, dar daca bateria se strica, acumulatorul nu se mai incarca , va trebui sa il trimiteti la service, acesta neavand ca la laptopurile bateria detasabila printr-un buton.

Steve Jobs declara „Sunt scumpe, dar sunt rapide.”

Despre Autor

Postează un comentariu: